Mejora estructura de prevención RRLL - València

Mejora estructura de prevención RRLL

Tornar

L’Ajuntament potencia la prevenció de riscos laborals millorant l’estructura interna preventiva

Notario ha destacat que en la sessió de hui del Comité de Seguretat i Salut Laboral també s’ha consensuat una planificació d’aspectes essencials quant a prevenció

• Millora de l'estructura preventiva de l'Ajuntament de València

23/03/2021

La regidora de l’Àrea de Gestió de Recursos i presidenta del Comité de Seguretat i Salut Laboral, Luisa Notario, ha convocat hui una sessió extraordinària d’este òrgan amb l’objectiu de millorar l'estructura preventiva de l'Ajuntament de València. Entre els temes consensuats hi ha una planificació que abordarà aspectes essencials en matèria preventiva.

 

Entre els temes nous s'ha pactat la creació de grups de treball formats per personal tècnic de l'Ajuntament i delegats i delegades de prevenció, que es reuniran de manera periòdica per a agilitzar la posada en marxa d'eines de gran importància com ara la creació d'un Organigrama Preventiu o la millora del Manual d'Acolliment. A més, altres temes essencials acordats este dimarts han sigut la posada en marxa d'una campanya d'informació sobre seguretat laboral que abaste tots els llocs del consistori, ampliant i millorant les fitxes individuals, així com l'establiment de cursos setmanals que, com a complement de l'actual pla anual, oferisquen una formació automàtica amb cada nova incorporació.

També s'ha debatut el desenvolupament de mesures d'emergència i simulacres durant la pandèmia o la formació de les prefectures de servici en una sessió que les parts han qualificat com a “essencial i il·lusionant”. “Continuem donant passos en la millora de la prevenció i la salut del personal municipal”, ha explicat Notario, qui ha recordat que “este govern ja va crear el servici en 2018 i des d’aleshores estem treballant i avançant molt en la implantació d’una cultura preventiva integrada basada en la promoció d’un grau alt de benestar físic, mental i social del personal, però també volem millorar la formació sobre prevenció que rep qualsevol persona que s’incorpora a l’Ajuntament”. A més, ha explicat que es pretén “estandarditzar les avaluacions dels llocs de treball -per ser més ràpids-, donar formació als caps de servici sobre coordinació d’activitats empresarials i molts altres aspectes que, a més, volem implementar d’una forma treballada i consensuada amb els delegats i delegades de prevenció, que són els representants del personal municipal, perquè garantir la salut i la prevenció dels riscos laborals és una prioritat per a este equip de govern”.

Este comité es reunix cada tres mesos i és l’òrgan col·legiat de participació encarregat de la consulta regular i periòdica de les actuacions de l’Ajuntament pel que fa a la prevenció de riscos laborals. El componen huit delegats i delegades de prevenció com a representants del personal municipal.

Recursos multimèdia

Luisa Notario