Mejora agua potable - València

Mejora agua potable

Tornar

Les obres per a millorar el sabor de l'aigua de la planta de Picassent superen els 6 milions d'euros

Elisa Valía posa en valor una actuació que elimina els problemes de sabor i anima a beure aigua de l'aixeta per a evitar el consum de plàstics d'un sol ús

• Planta potabilitzadora del Realón

27/10/2020

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha informat que Emivasa ha culminat la segona fase d'instal·lació d'un sistema de desinfecció per ozó de l'aigua que se subministra des de la planta potabilitzadora del Realón, una de les dues que subministra a València i àrea metropolitana. D'esta manera, ha precisat que s'incorpora una nova etapa al sistema de tractament de l'aigua de la planta amb l'aplicació del tractament d'ozó que, a més de comptar amb un ampli espectre de desinfecció de matèria orgànica i inorgànica, millorarà la percepció de la qualitat d'aigua per a beure, en olor i en sabor.

 

“El sistema de tractament s'ha instal·lat per al 100 per 100 de capacitat de la planta, això és, 3.000 litres per segon”, ha detallat Valía, qui ha explicat que la instal·lació d'este sistema de tractament s'ha executat en dues fases, que van arrancar en 2018 després d'haver assajat prèviament diversos sistemes de tractament possibles.

La regidora ha assegurat que s'ha instal·lat el sistema “més òptim i eficaç” per a tractar l'aigua bruta que arriba des del Canal Xúquer-Túria. A més, ha indicat que les obres “s'han executat en dues fases” i “en dos anys, amb una inversió total de més de 6 milions d'euros”. “Durant este estiu s'han dut a terme les proves i ajustos necessaris per a aconseguir el millor rendiment del sistema i des d'esta setmana ja està funcionant al 100 per 100 i de manera contínua el tractament d'oxidació per ozó”, ha exposat.

Elisa Valía ha ressaltat que este projecte és “un dels compromisos adquirits per l'equip de govern de l'Ajuntament de València en el seu pla per a millorar la qualitat de l'aigua de les dues plantes potabilitzadores, des de les quals se subministra a València i àrea metropolitana”. Valía ha ressaltat “l'esforç” que s'està duent a terme des de l’àmbit metropolità amb la intenció de “millorar el sabor de l'aigua” i ha emplaçat a la ciutadania a “consumir aigua de l'aixeta per a reduir el consum de plàstics d'un sol ús”. "Hem de deixar de consumir aigua embotellada no sols pels residus que es produeixen sinó per la petjada de carboni que implica", ha advertit.

El sistema de tractament instal·lat consisteix en un sistema de generació, dosatge i mescla d'ozó i d'aigua oxigenada, així com d'una cambra de contacte destinats a oxidar la matèria orgànica present en l'aigua d'entrada a la planta. D'esta

manera, mitjançant la preozonizació s'incorpora una fase més en el tractament de l'aigua que es pren des del Canal Xúquer-Túria.

Recursos multimèdia

Elisa Valía