S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Música en valencià en Spotify - València

Vés enrere Música en valencià en Spotify

Tornar

L’Ajuntament posa en marxa una nova iniciativa per difondre la música en valencià: per gèneres musicals a través de llistes d’Spotify

Luisa Notario: “Considerem fonamental la normalització i difusió de la nostra llengua i de la música en valencià des de l’Ajuntament i el Gabinet de Normalització Lingüística”

• Algunes de les llistes de música en valencià en Spotify.

15/09/2020

El Gabinet de Normalització Lingüística (GNL) de l’Ajuntament de València continua promovent la música en valencià a través de llistes temàtiques en la plataforma Spotify. En esta ocasió, el GNL publicarà de forma periòdica i a partir d’este dimecres, dia 16, vora 20 llistes més en el seu perfil d’eixa xarxa social (GNLVLC) per mostrar la gran varietat de gèneres i subgèneres musicals que hi ha en valencià: pop, rockindiesoulbluesrock- and-roll, rumba, folkreggaeska, electrònica, entre altres. S’ha prestat una atenció especial als gèneres urbans com el hip-hop, el reggaeton i, fins i tot, el trap, populars entre la gent jove, per acostar-los les cançons en valencià.

El resultat és un ventall molt ampli que va des dels gèneres tradicionals fins als estils urbans. En este sentit, la iniciativa pretén trencar els tòpics que associen la música en valencià només al folk tradicional, a les cançons de rock amb instruments tradicionals com la dolçaina o a les lletres reivindicatives. “En valencià es fa tot tipus de música i les lletres parlen, també, de les coses més diverses: d’amistat, d’amor, de desamor, de la quotidianitat, de festa, d’oci... Per això és tan important la tasca de normalització i difusió que promovem des de l’Ajuntament i des del GNL en concret”, ha destacat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario.

Totes les llistes es poden escoltar gratuïtament en Spotify. Cal accedir al perfil GNLVLC i consultar totes les llistes públiques. Si es vol crear un accés ràpid es poden guardar entre les llistes preferides fent clic en ‘Seguir’ (o ‘Follow’). També es poden enviar suggeriments de cançons per tal de mantindre-les actualitzades constantment.

Estes llistes se sumaran a les deu que ja ha publicat el GNL des del passat mes de març: la llista de cançons amb veus femenines per reivindicar el 8 de març, les huit llistes per moments (per despertar, relaxar-se, cantar, fer esport, cuinar, ballar...) i la llista amb motiu de l’Orgull LGTBI.

Recursos multimèdia

Luisa Notario.