Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Liquidación Consorcio Valencia 2007 - València

Vés enrere Liquidación Consorcio Valencia 2007

Volver

L'alcalde garantix la continuïtat de l'activitat d'empreses i treballadors en La Marina després de la dissolució del Consorci

El Consell Rector del Consorci València 2007 ha acordat este divendres la dissolució de l'organisme, i ha constituït una comissió integrada per l'Ajuntament i la Generalitat

• La Marina és un dels pols d'innovació més important que té València en estos moments

30/05/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha garantit la continuïtat de l'activitat en La Marina de València, després de la reunió del Consell Rector del Consorci València 2007, en la qual s'ha aprovat la dissolució d'este organisme com a tal, i la constitució d'una comissió de dissolució integrada per l'Ajuntament i la Generalitat, en la qual té cabuda una representació estatal. Tal com ha afirmat l'alcalde, “iniciem un procés de liquidació, amb la voluntat que l'activitat es mantinga en tot moment en esta zona, una voluntat que mira al futur, pensant en la situació de les i els treballadors, en l'acompliment de les empreses que operen en este àmbit, i en els milions de visitants que acudixen cada any”.

De fet, ha recordat l'alcalde, l'any passat, malgrat ser una anualitat marcada encara per les restriccions derivades de la pandèmia, la Marina de València va rebre més de 4 milions de visitants, entre ciutadania i turistes; i en els anys precedents es va arribar a aconseguir la xifra de 7 milions. L'alcalde ha informat del contingut de la sessió del Consell Rector, junt amb la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, en concloure la trobada, en el qual han participat, a més, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello.

Com és conegut, l'eixida de l'Estat del Consorci, al gener de 2019, obligava a la dissolució de l'organisme, tal com s'assenyalava en els seus estatuts. Amb este motiu, el Consell Rector ha aprovat este dilluns la creació d'una comissió de liquidació, que comptarà amb representació de l'Ajuntament i de la Generalitat, i per a la qual es deixa oberta la possible incorporació d'una representació de l'Estat.

L'alcalde de València ha subratllat que, “mentre dure tot el procés, cal mantindre l'activitat en la Marina”, i ha assenyalat la voluntat decidida de “continuar treballant i definir els mecanismes que siguen necessaris per a això”. Tal com ha explicat davant els mitjans de comunicació, la liquidació implica fer inventari d'actius i passius; de fet, l'any que ve s'han de pagar 30 milions corresponents a l'anualitat d'un préstec pendent. No obstant això, encara no és possible parlar de dates ni de la fórmula organitzativa que ha de substituir al Consorci. “El que volem –ha subratllat l'alcalde- és que tot siga el més ràpid possible, perquè les i els treballadors necessiten tindre totes les garanties, i nosaltres volem garantir-los la transició i també la situació futura”. En semblants termes s'ha manifestat la consellera Rebeca Torró, qui ha manifestat també la “voluntat de continuar treballant en un nou espai que ens porte a la gestió pròpia de la Marina”.

Un pol d'innovació

En segon lloc, l'alcalde ha destacat que, a banda de les activitats nàutiques, “la Marina és el pol d'innovació més important que té València en estos moments, junt amb les universitats i Las Naves”. “I per a la ciutat, és estratègic que el treball que s'està fent en la Marina en este àmbit continue i es desenvolupe”, ha defensat

En este sentit, Ribó ha anunciat que demà mateix plantejarà una reunió amb el president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, per a analitzar les línies de col·laboració i de treball en comú per a donar continuïtat a l'activitat en la Marina. En estos moments, l'Ajuntament gestiona tota la zona Nord de l'àmbit; i, tal com ha afirmat el primer edil, “la Marina és ja una apropiació de la ciutat, perquè tots els dies passen allí milions de persones”, i ha citat exemples semblants en zones costaneres d'altres ciutats, com Copenhaguen, a conseqüència de l'evolució i la redefinició dels ports.

Per part de la Generalitat, la consellera Torró ha recordat que el govern autonòmic gestiona 35 ports en tota la Comunitat, per la qual cosa s'espera sumar a això la gestió de la làmina d'aigua i tota la bocana de la Marina que, encara que de facto és una competència estatal, podria ser cedida. A partir d'ara s'obri un procés d'anàlisi en el qual la comissió de liquidació anirà establint els passos a donar, però tal com ha conclòs Joan Ribó, “hi havia marina funció del Consorci, i hi haurà Marina a partir d'ara”.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Rbó