Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Licitación zonas verdes y juegos en el distrito de Jesús - València

Vés enrere Licitación zonas verdes y juegos en el distrito de Jesús

Volver

L’Ajuntament licita la millora i ampliació de zones enjardinades i de jocs de tres places a la Creu Coberta i l’Hort de Senabre

Campillo destaca que les intervencions, amb un pressupost de 151.644 euros, donen resposta a peticions ciutadanes de jocs infantils, mobiliari urbà i zona de cal·listènia

• Adequació plaça Santiago Suárez ‘Santi’

18/09/2022

LAjuntament de València ha licitat la millora i ampliació de zones enjardinades i de jocs de tres places del districte de Jesús amb un pressupost total de 151.644,79 euros, IVA inclòs, i un període dexecució de tres mesos. Al barri de la Creu Coberta sactuarà a les places dHolanda i de Santiago Suárez Santi, on es renovaran els jocs infantils i el mobiliari urbà. Per la seua banda, al barri de lHort de Senabre sintervindrà la plaça de lEscultor Frechina per tal dampliar el jardí amb una zona de cal·listènia. El vicealcalde i regidor dEcologia Urbana, Sergi Campillo, subratlla que estes intervencions de millora de lespai públic són molt rellevants perquè donen resposta a peticions veïnals votades majoritàriament als pressupostos participatius DecidimVLC”.

 

“Comencem la licitació d’un projecte important per a dos barris del sud de València, la Creu Coberta i l’Hort de Senabre, al districte de Jesús, mitjançant una proposta dels pressupostos participatius, amb els quals la ciutadania va sol·licitar la millora de tres places. En cadascuna d’elles, actuarem en aspectes particulars com ara l’ampliació de jocs infantils, la millora de la jardineria, restitució d’arbrat i ampliació d’escocells i també incorporant una zona de cal·listènia per fomentar l’exercici a l’aire lliure”, explica el regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. “D’esta manera, duem a terme una nova actuació per millorar la jardineria i la infraestructura verda de l’entorn urbà de la ciutat”, conclou el vicealcalde.

Jocs infantils inclusius a la Creu Coberta

Quant als detalls de les intervencions, al barri de la Creu Coberta, a la plaça d’Holanda, s’ampliarà i es millorarà la zona de jocs infantils. A més a més, es retiraran els jocs existents i el paviment de cautxú actual per tal de construir una nova zona de jocs. Esta àrea infantil tindrà 121 metres quadrats, és a dir, quasi un 73% més que l’actual amb un gronxador cistella, una palanca per gronxar inclusiva i una altra de molls també inclusiva.

D’altra banda, en la part superior de la plaça d’Holanda es crearà una nova zona de jocs de 180 metres quadrats amb un gronxador múltiple i també amb paviment de seguretat que es pegarà sobre l’actual de la plaça. Les dos zones de jocs estaran connectades, donant-se continuïtat al paviment de seguretat, què complirà la normativa actual.

També, s’hi retiraran els nou bancs existents en la zona de terra i es col·locaran 11 bancs nous sobre bases de formigó, a banda de substituir la paperera existent i ubicar-ne tres més. Complementàriament, es construirà una rampa de formigó que eliminarà la diferència de cota existent entre la zona de terra i la de paviment hidràulic, tot establint una comunicació directa entre les dos i evitant haver d’eixir de la plaça, com ocorre en l’actualitat.

Al jardí de l’Hort de Senabre, a la plaça de Santiago Suárez ‘Santi’, es millorarà la jardineria en la zona central i es construirà una xarxa de reg al voltant de la zona central. També s’ampliaran els escocells i es plantaran una dotzena d’arbres.

Cal·listènia a lHort de Senabre

A la plaça de l’Escultor Frechina, al barri de l’Hort de Senabre del districte de Jesús, hi ha prevista l’ampliació i el condicionament d’una superfície de 270 metres quadrats, on se situarà una zona de cal·listènia. La intervenció inclou enderrocar el mur que fa de tancament en la part est del jardí i la col·locació d’un nou tancament amb una reixa amb l’objectiu d’evitar al màxim l’impacte visual. El nou conjunt de cal·listènia el conformaran un banc d’exercicis, barres paral·leles, barres paral·leles baixes, un pont d’equilibri i una gàbia d’exercicis, tot sobre una base de seguretat per a caigudes de fins a tres metres d’altura, constituïda per un llit d’arena tamisada de 30 centímetres de grossària. A més, es contempla la instal·lació de dos papereres, dos bancs i dos fanals amb lluminàries led càlid, mentre que es plantaran dos arbres els quals es regaran per degoteig.

València, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024

La millora de les places i els jardins de la ciutat, gràcies als processos de pressupostos participatius Decidim, és una prioritat de l’Ajuntament de València per a l’estratègia de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024. Este premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Esta competició de València per a esdevindre Capital Verda Europea 2024 se suma a altres fites de la ciutat com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel•ligent 2022, la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030.

Recursos multimedia

Sergi Campillo