Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Las Naves. Missions València 2030 - València

Vés enrere Las Naves. Missions València 2030

Volver

València comparteix la seua estratègia Missions València 2030 en un fòrum europeu de ciutats innovadores i resilients

La trobada “Nantes Innovation Fòrum” reunirà ciutats europees per a compartir bones pràctiques en l'àmbit de ciutats intel·ligents i resiliència urbana

• Cartell de les jornades a Nantes.

08/10/2020

La Capital Europea de la Innovació 2019, la ciutat francesa de Nantes, ha organitzat la trobada “Nantes Innovation Fòrum” que reunirà representants d'algunes ciutats europees per a compartir bones pràctiques en l'àmbit de ciutats intel·ligents i resiliència urbana. València participarà per a donar a conèixer els primers passos de l'estratègia de Missions València 2030, mostrant com a exemple els projectes europeus MAtchUP i FogGuru. Entre altres ciutats també participaran Barcelona, Múrcia, Utrecht, Rotterdam, París, Milà o Espoo (Finlàndia).

 

Este esdeveniment parteix de la premissa que la innovació és una meta a la qual s'ha d'arribar a través de la intel·ligència col·lectiva i que és la resposta a molts dels reptes locals que tenen hui dia la majoria de les urbs europees, així com la via per a fer ciutats més fortes i resilients.

Concretament, la ciutat de València ha sigut convidada a participar en una taula redona sobre laboratoris urbans europeus per a impulsar la innovació a les ciutats, que tindrà lloc hui 8 d'octubre a les 14 hores. En està taula, participarà la responsable de projectes europeus de Las Naves, Gema Roig, al costat de representants de la Comissió Europea i de la regió metropolitana de Nantes i de Torí City Lab.

Durant la seua intervenció, Gema Roig avançarà algunes idees principals de l'estratègia de Missions València 2030, així com reflexionarà sobre les fortaleses i febleses de la passada estratègia Missions València 2030, amb la qual es va postular la ciutat per a ser Capital Europea de la Innovació 2020 i amb la qual va quedar entre les sis ciutats finalistes, amb un premi de 100.0000 euros.

 

“LA CONSTEL·LACIÓ DE VALÈNCIA”

 

Així mateix, la representant de Las Naves també donarà a conéixer sota el lema “La constel·lació de València” els projectes europeus en els quals participa Las Naves: MAtchUP i FogGuru.

De MAtchUP destacarà els avanços del pilot a València, l'objectiu del qual és dissenyar i implementar solucions innovadores en els sectors de l'energia, mobilitat i les Tics, amb la finalitat de millorar la vida del veïnat de Poblats Marítims. Este projecte, engloba la iniciativa “El Marítim Innova” la web informativa del qual es pot consultar en www.elmaritiminnova.com

També es donarà a conèixer el projecte FogGuru, el qual a través de l'anàlisi de dades busca donar solucions a les problemàtiques de la ciutat de la gestió i control de fugides d'aigua.