Las Naves. Convocatoria Col·lab startups innovadoras - València

null Las Naves. Convocatoria Col·lab startups innovadoras

Tornar

Col·lab busca 15 startups innovadores amb impacte social, econòmic i mediambiental

És la quarta convocatòria de l’acceleradora pública del centre d’innovació Las Naves

Cartell

• Cartell

02/03/2021

Las Naves, centre d’Innovació de l'Ajuntament de València, obri una nova convocatòria dels seus programes Col·lab de suport a l’emprenedoria innovadora amb impacte social i mediambiental. Estos programes formen part del marc estratègic Missions València 2030, que desplega la política d’innovació pública municipal amb el suport d’altres administracions públiques, el sector privat, el món de l’educació i el coneixement, així com la societat civil organitzada. El termini de presentació de sol·licituds acaba el pròxim 11 d’abril. Els projectes seleccionats poden optar a un suport econòmic de 3.000 euros, en el programa de pre-acceleració; 4.000€, en el d’acceleració, i 5.000 euros, en scale up. A més, les persones i equips seleccionats podran disfrutar d’un espai de treball i mentorització durant sis mesos.

 

El regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha destacat la “importància d’estos projectes que naixen i creixen en Col·lab, primera acceleradora pública de València. Gràcies a ells podrem tindre una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora. Podrem ajudar a dur a terme les missions d’innovació que ens anirem marcant en els pròxims anys dins de la nostra estratègia Missions València 2030”.

Les persones i equips emprenedors que inscriguen els seus projectes en esta convocatòria podran optar a ser un dels 15 seleccionats en un dels tres programes disponibles que començaran al maig de 2021: pre-acceleració, acceleració, i scale up. Actualment ja han passat per Col·lab 34 projectes emprenedors.

En pre-acceleració s'oferix acompanyament a aquelles iniciatives emprenedores que estan buscant la validació del seu model de negoci. En l’apartat d’acceleració es dona suport a aquells projectes emprenedors que tenen cert rodatge i que estan a punt d’iniciar la seua fase de comercialització (o porten només uns mesos venent el seu producte o servici). I scale up està dissenyat per donar suport a xicotetes empreses innovadores i startups perquè incrementen de manera notable la seua xifra de negoci i milloren els seus processos operatius.

Aquells que vulguen entrar en el procés de selecció i consultar les àrees de rellevància —entre les quals es troben la reducció de residus i emissions de CO₂, la lluita contra l’obesitat, el consum responsable, la millora de la resiliència de les ciutats davant situacions de crisis o catàstrofes o la reducció de desigualtats— es poden inscriure en la secció ‘Presenta el teu projecte’, dins de la secció ‘Col·lab’, en el web de Las Naves.

D’altra banda, a estos programes de promoció de l’emprenedoria innovadora es pot presentar qualsevol tipus de persona jurídica (SLs, cooperatives, empreses d’inserció, associacions, etc.) o física (autònoms o majors d’edat a títol personal).

 

QUÈ ACONSEGUIXEN ELS PROJECTES DE COL·LAB?

 

Els projectes emprenedors que passen els processos de selecció gaudiran, durant sis mesos, de mentorització individual especialitzada en àrees com: lean startup, màrqueting i vendes, oratòria, viabilitat i finançament, responsabilitat social, TICs, gestió d’equips, estratègia, metodologies de treball àgils, assessorament legal, així com sessions de treball grupal.

A més, els participants tindran accés a un espai de treball totalment equipat, activitats de networking, accions de visibilització del seu projecte, xarrades especialitzades, teamworks i tindran l’oportunitat d’exposar el seu projecte en un demo day que tindrà lloc en el quart trimestre de 2021.

Amb la finalitat de donar suport als equips i persones, s’ha establit un programa de suport econòmic que consistix en una ajuda de 3.000 euros en pre-acceleració, 4.000 euros en acceleració i 5.000 euros en scale up.

Estos programes, que no tenen cost per als participants, comencen a mitjan de maig de 2021. Per a aquelles persones que estiguen interessades a presentar la seua candidatura, la convocatòria pública està oberta fins a l’11 d'abril de 2021.

 

PROTOCOL D’ACTUACIÓ COVID-19

 

Estos programes compten amb un protocol d’actuació per la covid-19 i s’han implementat les pertinents mesures de seguretat en els espais de treball (distància social en àrees compartides, gels hidroalcohòlics, plans d’actuació, etc.). Mentre que dure l’actual situació generada per la covid-19 s’optarà per un model mixt de treball en remot i presencial.

 

CASOS D’ÈXIT DE COL·LAB

 

Durant els últims anys, Col·lab ha accelerat projectes exitosos com Green Urban Data (plataforma d’intel·ligència mediambiental), que treballa amb diversos ajuntaments espanyols com ara València, Saragossa, Fuenlabrada i Gandia i han sigut admesos en el programa Copérnicus de l’Agència Espacial Europea i la Unió Europea; ESUS (vehicle de mobilitat personal amb alta capacitat de càrrega) que va ser seleccionat per a la final mundial de Climate Launchpad; Jibu H2O (xarxa de màquines de filtrat d’aigua) que ha instal·lat tres fonts intel·ligents a la ciutat de Mataró i està dissenyant un prototip de font contactless per a la ciutat de València; o Skroller (suport per a patinets elèctrics que incrementa l’estabilitat i el control), que va guanyar el premi d’innovació internacional QIA en la categoria de start-up o micropime.

 

QUÈ ÉS COL·LAB?

 

Col·lab és una acceleradora pública per a projectes emprenedors de triple impacte: social, econòmic i mediambiental, posada en marxa des de Las Naves. En Col·lab s’oferix, a més d’espais de treball i de reunions, mentorització intensiva en deu àrees clau per als projectes emprenedors i accions de facilitació, networking i teambuilding. Així mateix, des de Col·lab es dona suport financer per a les millors iniciatives emprenedores que participen en els seus programes i s’organitzen tant demo days com investors days. Des de Col·lab es promociona l’emprenedoria innovadora amb impacte positiu en la millora de la qualitat de vida de les persones o de l’entorn.