Las Naves. Última milla, foro transporte - València

Las Naves. Última milla, foro transporte

Tornar

El transporte de última milla en València, a debate en un foro de trabajo del proyecto europeo Suits.El transport d’última milla a València, a debat en un fòrum de treball del projecte europeu Suits

Las Naves organiza un taller en el que se abordarán, entre otros temas, las soluciones implementadas en la plaza del Ayuntamiento para el reparto de mercancíasLas Naves organitza un taller en què es tractaran, entre altres temes, les solucions implementades en la plaça de l’Ajuntament per al repartiment de mercaderies

• Cartell oficial

12/02/2021

Les persones interessades ja poden inscriure’s en el taller en línia ‘Desafiaments i bones pràctiques en el repartiment de mercaderies a les ciutats’, organitzat pel centre d’innovació de l'Ajuntament Las Naves dins del marc del projecte europeu SUITS. La sessió tindrà lloc el pròxim dimarts dia 16 d’11 a 13 hores i compta amb la col·laboració de l’Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística (ITENE). En el taller es tractarà, entre altres temes, el cas pràctic de la plaça de l’Ajuntament i quines estratègies s’han implementat per aportar solucions al repartiment de mercaderies.

 

El projecte europeu SUITS en què participa el centre d’innovació Las Naves arriba a la seua recta final i per celebrar-ho s’ha organitzat un taller amb la finalitat de treballar i reflexionar sobre els reptes i solucions en el repartiment de mercaderies urbanes, especialment les d’última milla, tram que es coneix al recorregut que realitza un paquet fins arribar al seu destí.

Un tema en boga ja que la pandèmia provocada pel virus covid-19 ha posat a prova la resiliència dels sectors enfocats a servicis, com per exemple el logístic, que ha notat una pressió afegida que li ha portat a estudiar i modificar les seues estratègies o polítiques de repartiment. Segons l’estudi de la consultora Deloitte, ‘Logística d’última milla: reptes i solucions’, les vendes en el canal e-commerce, principalment en el cas d’unes certes categories de productes, han tingut un augment de la demanda a nivells superiors al 100 % respecte al mateix període de l’any anterior.

Segons el regidor d’Innovació, Carlos Galiana, esta dada reflectix com el sector logístic i més especialment el que s’encarrega del transport en última milla, ha patit un demanda important i conseqüentment “ha portat als gestors públics a la necessitat de reflexionar sobre la implementació d’estratègies innovadores que ajuden a mantindre l’equilibri entre el flux de trànsit habitual públic i privat i el transport per a proveïment de comerços i locals”.

L’edil ha ressaltat la importància d’estudiar innovacions que ajuden al fet que la mobilitat siga el més sostenible possible i més ara que “des de la pandèmia veiem com cada vegada més este transport d’última milla pot afectar el nostre dia a dia causant més trànsit o una major contaminació”.

Sota esta perspectiva, durant el taller s’aprofundirà en els desafiaments als quals s’han d'enfrontar les urbs en este nou escenari, així com en les solucions i bones pràctiques posades en marxa per altres ciutats europees.

Així mateix, les persones assistents podran conéixer el cas pràctic de la plaça de l’Ajuntament i quines estratègies s’han implementat per aportar solucions al repartiment de mercaderies, així com conéixer mesures de transport sostenible i recollida de dades dins del projecte SUITS per part de l’Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística (ITENE).

Totes dos entitats formen part del projecte SUITS (Supporting Urban Integrated Transport Systems: Transferable tools for authorities), una iniciativa finançada pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea i secundada per la plataforma CIVITAS, en la qual s’ha treballat en el desenvolupament i millora dels Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de les ciutats, a més de la creació de xarxes i intercanvi d’experiències a nivell europeu.