La Lonja y las Fallas - València

La Lonja y las Fallas

Tornar

Protecció Ciutadana coordina la protecció del patrimoni històric amb les comissions falleres de l'entorn de la Llotja

Les iniciatives inclouen un protocol d'actuació coordinat amb les comissions i la seua seguretat privada, cartelleria, missatges en les revetles i la conveniència d'il·luminar-les per a previndre comportaments incívics

• El dispositiu de vigilància dels monuments es posarà en marxa per primera vegada en estes Falles

04/03/2022

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano s'ha reunit amb les comissions falleres de l'entorn de la Llotja, l'església de Sant Joan del Mercat i el Mercat Central per tal de coordinar l'operatiu de protecció del patrimoni històric en el marc de les festes de Falles 2022. La Policia Local de València comptarà amb un dispositiu de vigilància dels monuments que es posarà en marxa per primera vegada en estes Falles. El responsable de l'àrea de Protecció Ciutadana ha traslladat a les comissions falleres “la necessitat de fer un esforç per a comptar amb més sanitaris portàtils, auxiliars de vigilància, cartelleria dissuasiva, missatges que es reproduïsquen en les revetles i la conveniència que s'il·luminen per a previndre qualsevol comportament incívic”.

 

“Hem d'estar a l'altura; no poden col·lidir dos patrimonis de la Humanitat com són La Llotja i les Falles; tots i totes tenim responsabilitat en això perquè estes festes són també la imatge que es trasllada d'elles”, ha afirmat el regidor Aarón Cano, que s'ha mostrat “molt satisfet amb l'actitud de col·laboració i responsabilitat de les comissions falleres”.

La Policia Local de València contarà per primera vegada en la seua història amb un dispositiu especial de vigilància a l'entorn de la Llotja. “Hem d'evitar les imatges de l'any 2019”, ha argumentat Cano, que ha assenyalat el “canvi excepcional que s'ha produït a l'entorn de la Llotja, el Mercat Central i l'església de Sant Joan del Mercat”. Per això, l'edil ha demanat la col·laboració dels representants de les comissions de Mercat, Negret, Alfons el Magnànim-Nau, San Miguel-Vicente Iborra, Plaza del Doctor Collado i Llanterna. El regidor s'ha referit al protocol d'actuació de coordinació entre les comissions i la Policia Local.

Les persones representants de les comissions falleres que han acudit a la trobada han detallat les mesures preventives que contempla cadascuna d'elles per a evitar les actituds incíviques en les seues respectives revetles, i han agraït l'esforç de l'àrea de Protecció Ciutadana i de la Policia Local de València que realitzaran enguany per a protegir l'entorn de la Llotja.

El regidor Cano ha destacat “el compromís i la responsabilitat de tots i totes les representants de les comissions que han assistit a la reunió”, que s'ha celebrat este matí en la seu central de la Policia Local de València. “Estem convençuts que dos patrimonis de la Humanitat poden conviure perfectament” ha afegit l'edil.

El regidor de Protecció Ciutadana ha anunciat que quan concloguen les Falles “ens tornarem a reunir per a avaluar què ha anat bé i què pot anar millor”. De fet, Cano ha destacat la “necessitat de mantindre estes reunions tots els anys. No conec cap ciutat en el món on hi haja una revetla al costat d'un monument patrimoni de la Humanitat, i no té per què ser incompatible amb un altre, com les Falles que l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va incloure l'any 2016 en la seua Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”, ha conclòs.

Recursos multimèdia

Aarón Cano