La Farinera - València

La Farinera

Tornar

L'antiga Farinera es convertix en un centre d'innovació i emprenedoria

La nova modificació del pressupost permetrà fer front, entre altres servicis, a una partida de 900.000 euros per a atendre les persones refugiades per la guerra d'Ucraïna

• La Farinera de València, al carrer de Joan Verdeguer

20/05/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte modificat de les obres d'equipament, instal·lació i habilitació de l'antiga Farinera, que passarà a ser un centre d'emprenedoria, innovació i ocupació. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha donat compte hui d'este i altres acords de l'executiu municipal, com per exemple, la modificació del pressupost municipal o l'aprovació de l'avaluació ambiental del Pla Especial de Campanar i Beniferri.

 

La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte modificat de les obres d'equipament, instal·lacions i habilitació de l'antiga Farinera, que passarà a ser un centre d'emprenedoria, innovació i ocupació. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha donat compte hui d'este i altres acords de l'executiu municipal, com per exemple, la modificació del pressupost municipal o l'aprovació de l'avaluació ambiental del Pla Especial de Campanar i Beniferri.

Sanjuán, que ha fet estes declaracions durant la roda de premsa que ha celebrat al costat del vicealcalde, Sergi Campillo, ha explicat que” hem rehabilitat este edifici singular de gran valor històric, símbol del passat industrial del Grau, però l'important és que a més l'hem dotat de contingut. Volem que la façana marítima siga un referent d'innovació i emprenedoria en tot el Mediterrani”. El regidor ha explicat que el reajustament del pressupost suposarà un increment del 17% respecte al pressupost inicial, que situa el mateix en 4.164.360,89 euros, i ha afirmat que espera que l'edifici estiga finalitzat en juny.

Sanjuán ha destacat que el nou espai “donarà servici a tota la ciutat” i ha destacat la importància de “descentralitzar els espais més importants de la ciutat”.

Modificació pressupostària

La Junta de Govern també ha aprovat la modificació de crèdits per un import de 9,4 milions d'euros, que permetran fer front, entre altres, a una partida de 900.000 euros per a atendre les persones refugiades per la guerra d'Ucraïna. Sanjuán ha remarcat, referent a això, que “València està sent una administració exemplar en l'acolliment de moltes persones que venen fugint de la guerra. Estem fent modificacions pressupostàries per a, en la mesura de les nostres possibilitats, ajudar a estes persones que arriben a la ciutat en una situació de necessitat”.

També es dedicaran 1 milió d'euros per al patrocini de la fase de grups de les finals de la Copa Davis 2022; 500.000 euros per a complementar el programa Amunt ventantes, un programa que pretén dinamitzar els barris fomentant l'obertura de negocis en zones amb baixa activitat comercial; 830.000 euros en ajudes a emergències socials i 2,5 milions per a consolidar la carrera professional dels empleats públics.

Pla especial Campanar

S'ha resolt de manera favorable l'avaluació ambiental del Pla Especial de Campanar i Un Pla que abasta part del barri de Campanar, el barri de Sant Pau, i la pedania de Beniferri, que incorpora les peticions i suggeriments dels veïns i veïnes del barri.

En paraules del regidor “els objectius del pla s'alineen amb el concepte de ciutat 15 minuts, plantejant dotacions i esquemes de mobilitat que disposen els servicis i dotacions bàsiques necessàries pròximes als habitatges, i proposa un esquema d'infraestructura verda que connecta el nucli urbà amb l’horta”.

El pla pretén consolidar el centre històric d'estos barris. Es protegiran els habitatges històrics i es donaran facilitats perquè els veïns i veïnes d'estes zones puguen rehabilitar les seues vivendes. El pla protegix nous edificis singulars com l'Escola de San José, i recull la integració de les noves dotacions que necessiten els barris en les zones verdes, i no en les zones residencials, com es recollia en el pla anterior.

Unió de Camins Cavalló i Angle

L'últim dels temes tractats per la Junta és l'aprovació del crèdit per un import de 121.597,23 euros, per a contractar l'execució de l'obra Projecte d'Unió de Camins Cavalló i Angle. Els treballs a realitzar consistixen en la construcció d'un camí adossat a la séquia a l'entorn del Motor dels Rates, l'encreuament del mateix sobre el canal de reg i séquia per la part posterior de l'edifici del Motor, i el condicionament de l'entorn.

“Es tracta d'un projecte seleccionat en el procés de participació ciutadana, que millorarà la connexió entre el poble de Pinedo i els cultius d'arròs”, ha concretat Sanjuán.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán