Junta Local de Protección Civil - València

Junta Local de Protección Civil

Tornar

L’alcalde insta la ciutadania “per continuar amb la lluita contra el coronavirus amb la màxima disciplina”

Joan Ribó ha presidit la reunió de la Junta Local de Protecció Civil que si la Generalitat canvia les normes tornarà a reunir-se per adaptar la situació de la ciutat

• La Junta de Seguretat ha analitzat l'evolució de la pandèmia

23/02/2021

“Esperança però amb disciplina”. Este ha sigut el missatge que l’alcalde de València, Joan Ribó, ha enviat hui la ciutadania en concloure la sessió extraordinària de la Junta Local de Protecció Civil. Este òrgan de coordinació tornarà a reunir-se en breu si la Generalitat flexibilitza les normes vigents fer front a la pandèmia del coronavirus, “per tal d’adaptar-les a l’àmbit municipal”.

 

En la reunió d’este òrgan que l’Ajuntament ha celebrat per analitzar la situació i evolució de la pandèmia del coronavirus a València, han participat, per videoconferència, tots els grups polítics i tècnics municipals “per tindre la visió més ampla possible”. Al seu terme, l’alcalde Joan Ribó ha explicat que “la situació ha millorat d’una forma molt clara en els últims 15 dies, la incidència ha baixat dràsticament, i això ho podem constatar amb dades”.

En este sentit, el primer edil ha recordat que el nombre de persones contagiades al termini municipal s’ha dividit per tres o que el 99% de les aules dels centres escolars de la ciutat funcionen amb normalitat”. Amb tot, ha reiterat, “la situació encara no és per a estar tranquils perquè la incidència acumulada de la pandèmia a la ciutat encara està per damunt dels 400 contagis per cada 100.000 habitants”. “Anem pel bon camí, però no és per estar tranquils i cal continuar amb una màxima disciplina perquè no estem en les franges de seguretat, ni molt menys”.

“Hem analitzat que açò segurament provocarà per part de la Generalitat uns canvis o una certa relaxació de determinades normes, per exemple, quant a l’esport, terrasses, mercats a l’exterior, confinament de ciutats, etcètera”, ha afegit Ribó en assegurar que “en el moment que l’Ajuntament tinga el document oficial -amb les noves mesures decretades-, en eixe moment la Junta Local de Protecció Civil es tornarà a reunir per adaptar la situació de la ciutat a estes noves normes”, ha afegit.

Finalment, el primer edil ha remarcat que “és una situació d’esperança, però a la vegada hem de mantindre la disciplina que hem estat mantenint i que demostra que funciona bé per reduir l’impacte del coronavirus”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó