S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Jornada retirada de plantas exóticas del Perellonet - València

Vés enrere Jornada retirada de plantas exóticas del Perellonet

Tornar

Desenes de voluntaris participen en la retirada de flora exòtica de la platja del Perellonet

La ungla de gat és una espècie invasora que creix en les dunes

• Voluntariat

12/12/2020

Desenes de voluntaris han participat en la jornada de retirada de plantes exòtiques en la platja del Perellonet. La jornada, organitzada per SEO/BirdLife i Acció Ecologista-Agró amb el suport de l’Ajuntament de València, ha consistit en la retirada de la planta coneguda com a ungla de gat. El regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha agraït a les organitzacions ambientalistes “la seua implicació en la defensa de l’Albufera”.

 

La ungla de gat (Carpobrotus edulis) és una planta originària de Sud-àfrica que, pel seu comportament invasor, impedeix el desenvolupament de la flora autòctona i redueix la biodiversitat de l'hàbitat dunar. S’empra com a planta decorativa ja que creix i floreix molt ràpidament. L’única manera d’erradicar-la és arrencar-la a mà de soca-rel.

Sergi Campillo ha demanat als veïns i veïnes de l’entorn del parc natural que “no planten espècies exòtiques als seus jardins perquè salten les mitgeres i envaeixen l’espai natural”. Campillo s’ha referit especialment a la ungla de gat com “una planta que crida l’atenció per la bonicària de les seues flors però que resulta molt agressiva amb les espècies autòctones”. El regidor ha explicat que “la ungla de gat entapissa les dunes i impedeix que les nostres plantes puguen emergir”.

La jornada de voluntariat, organitzada per SEO/BirdLife i Acció Ecologista-Agró amb el suport de l’Ajuntament de València, s’ha celebrat este dissabte de 10 a 13 hores a la platja del Perellonet i ha participat un públic familiar ja que era una activitat oberta també a xiquets i xiquetes de totes les edats.

El voluntariat present en l’activitat ha aprofitat per retirar també els residus dipositats a la façana marítima arran de l’últim temporal. Sergi Campillo ha agraït “la implicació de les dos organitzacions ambientalistes en la defensa de l’Albufera”.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo