Jornada prevenció - València

Jornada prevenció

Tornar

Protecció Ciutadana impulsa activitats per a ensenyar a la població com autoprotegir-se en cas d'incendi

Este cap de setmana al tram IX del llit del riu

• Taller per a ensenyar a la població infantil nocions bàsiques per protegir-se en cas d'incendi

27/05/2022

La Regidoria de Protecció Ciutadana al costat de la Fundació Protecció, el departament de Bombers de l'Ajuntament, la Fundació Mapfre i l'Associació Professional de Tècnics de Bombers han organitzat este cap de setmana activitats en el tram IX del llit de rio Túria per a ensenyar a la població nocions bàsiques sobre autoprotecció en cas d'incendi. La ‘Casa d'Evacuació’ reproduirà amb fum fictici situacions que poden produir-se en un habitatge o en un centre de treball i per a mostrar als més xicotets, especialment, però a tot el públic en general, com procedir davant diferents situacions i escenaris.

 

“Hem d'invertir tot el que puguem en prevenció, ensenyar a la ciutadania com poden protegir-se davant un incendi fins a l'arribada dels Bombers perquè saber com reaccionar en aqueixos instants pot salvar moltes vides” ha afirmat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, després de convidar a tota la ciutat a visitar les instal·lacions que es podran gaudir a partir del dissabte al matí en el llit del riu.

El 50 per cent dels incendis on es produeixen víctimes mortals a Espanya es produeix a la nit, 7 de cada 10 persones que moren en un incendi, el fan per intoxicació de fum i el 55 per cent de les víctimes mortals té més de 65 anys. Els dos objectius principals d'esta Setmana de la Prevenció, que celebra a València la seua primera edició, són facilitar a la ciutadania una formació bàsica que puga salvar-los la vida i transformar les llars i els centres de treball en llocs més segurs. “És una formació que no s'imparteix en els col·legis però és una formació necessària perquè siguem conscients dels riscos i sapiem com procedir davant els perills que pot haver-hi en una llar”, segons ha assenyalat el responsable de Bombers de l'Ajuntament de València, Enrique Chisbert.

Es tracta d'una formació bàsica però importantíssima, estem parlant de salvar vides” ha afegit Aarón Cano. A més de la ‘Casa d'Evacuació o Casa de Fum’, Bombers de l'Ajuntament de València exposaran alguns dels vehicles que utilitzen en l'extinció d'incendis, habilitaran tallers per a aprendre a practicar una RCP, tallers per a ensenyar com procedir a extingir el foc d'una paella, es mostraran vídeos reals d'actuacions de Bombers i també s'exhibirà el funcionament de detectors de fum que poden ajudar també a salvar moltes vides.

Precisament la Fundació Protecció ha adquirit este any 600 detectors de fum que instal·larà en habitatges on residisquen persones majors que visquen soles augmentant la protecció de centenars de persones a la ciutat. “Des de la Regidoria de Protecció Ciutadana hem impulsat i continuarem fent-ho totes aquelles accions que contribuïsquen a augmentar la protecció de tota la ciutadania, especialment la més vulnerable” ha assenyalat el regidor Aarón Cano, que ha recordat que totes les activitats programades per a este cap de setmana estan dirigides especialment als més xicotets “que són un dels col·lectius més vulnerables i al qual hem de formar tot el que puguem en prevenció”.

“Hem de difondre la cultura de la prevenció entre els col·lectius de major risc, aqueix és un dels objectius més importants que persegueix esta iniciativa de la qual ja hem celebrat 17 edicions amb activitats gratuïtes” ha afegit Gabriel Muñoz, gerent de l'Associació Professional de Tècnics de Bombers (APTB), entitat organitzadora d'esta activitat que han realitzat en nombrosos municipis en els últims anys i que arriba per primera vegada a València este cap de setmana.

La Fundació Protecció organitzava la setmana passada les I Jornades Nacionals d'Incendis Estructurals en Edificis a les quals assistien professionals de tota Espanya per a unificar criteris i protocols en les extincions d'incendis més greus, les que afecten edificis o espais tancats. L'objectiu principal de la Fundació Protecció, la fundació de la Policia Local i Bombers de València, és “convertir-se en l'ONG de la Policia i els Bombers de la ciutat, promoure totes aquelles accions que puguen augmentar la protecció de la ciutat a través de la solidaritat, la formació i la divulgació” ha manifestat Aarón Cano, qui així mateix ha instat a tota la ciutadania a visitar la instal·lació que s'ha preparat per a este cap de setmana en el llit del riu.

Recursos multimèdia

Aarón Cano