JOAN RIBÓ: «L'ETIQUETA PLATÍ ÉS UNA MAGNÍFICA NOTÍCIA PER A LA CIUTAT I PER A l'ESPORT». Duplica 0 - València

null JOAN RIBÓ: «L'ETIQUETA PLATÍ ÉS UNA MAGNÍFICA NOTÍCIA PER A LA CIUTAT I PER A l'ESPORT». Duplica 0

Tornar

Joan Ribó: «l'etiqueta platí és una magnífica notícia per a la ciutat i per a l'esport».

Després de la concessió a València de la distinció que acredita la Marató com una de les deu millors del món.

0131 Ribó Atletisme RET

• Joan Ribó i Pilar Bernabé han rebut una réplica enmarcada de l'Etiqueta Platí.

31/01/2020

«En este any en què es commemora el 40 aniversari de la Marató de València podem donar la magnífica notícia que per primera vegada obté l'Etiqueta Platí, alguna cosa que solament tenen deu ciutats en el món, i totes elles molt més grans que la nostra, com Seül, Tòquio, Nova York, Boston, Chicago, Berlín o Londres», ha afirmat l'alcalde després de rebre, igual que la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, un quadre amb l'Etiqueta Platí que ahir mateix es va concedir a la Marató València Trinidad Alfonso EDP. Joan Ribó ha afegit que «esta distinció indica la bona faena de la Societat Esportiva Correcaminos i la Fundació Trinidad Alfonso, juntament amb l'Ajuntament, i sobretot reflectix que la Marató s'està convertint en el segon esdeveniment més important de València quant al nombre de persones que mobilitza».

Galeria d'imatges

«Vull manifestar la profunda satisfacció que València s'està convertint en una capital europea i mundial a nivell d'esdeveniments esportius, perquè hui estem parlat de la Marató, però fa pocs dies parlàvem de bàsquet o d'hoquei, i això molt positiu per a València perquè indica que és una ciutat saludable a la qual li agrada l'esport i vol avançar en la promoció de l'esport col·lectiu», ha afegit Joan Ribó, en este acte que ha comptat amb la presència, a més de Pilar Bernabé, del president de la Federació Espanyola d'Atletisme, Raúl Chapado, el president de Correcaminos, Paco Borau, i la directora general de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor.

L'alcalde ha comentat que els seus interlocutors li han comunicat que per a la pròxim edició, «quan falten encara molts mesos, hi ha ja més de 21.000 persones inscrites, la qual cosa ratifica que la nostra marató va cada vegada millor. És una magnífica notícia per a la ciutat i per a l'esport que reivindica València com una capital mundial de platí». Joan Ribó s'ha mostrat orgullós de la participació municipal per a aconseguir esta Etiqueta que en 2020 només deu ciutats posseeixen. En ser preguntat sobre la commemoració del 40 aniversari de la Marató ha assenyalat que «a l'Ajuntament el que fem és col·laborar conjuntament amb la iniciativa privada, una col·laboració que funciona estupendament. Farem el que entre tots decidim i creguem que és el millor, i treballarem per a conservar l'Etiqueta Platí».

Per al president de la Societat Esportiva Correcaminos l'Etiqueta Platí «significa un triomf més de l'organització de la Marató València Trinidad Alfonso EDP, i crec que el trio que configuren la Fundació, l'Ajuntament i Correcaminos, secundats pels patrocinadors, corredors, públic i voluntaris, estem demostrant des de fa anys que ens mereixem estar en el top ten de les maratons del món, i això és un èxit per a València en el seu conjunt».

Respecte a la commemoració del 40 aniversari ha destacat l'objectiu que una part de la celebració es faça conjuntament amb la Marató de Londres. «Ens reunirem d'ací a unes setmanes perquè la seua primera edició va ser el 29 de març de 1981, el mateix dia que la de València, i volem fer una espècie d'agermanament».

Elena Tejedor, directora general de la Fundació Trinidad Alfonso, ha destacat que «s'han aprofitat les oportunitats que anaven sorgint, com l'Etiqueta Platí, veient com la ciutat no sols acceptava moltíssim sinó que anava demanant molt més i sentint-se cada vegada més orgullosa que alberguem un esdeveniment d'eixa naturalesa que és reconegut a nivell mundial». Tejedor ha parlat del repte que suposa consolidar una Etiqueta Platí que cal revalidar cada any i ha agraït a l'Ajuntament que «sempre hi ha hagut moltíssima receptivitat a tot el que s'ha plantejat des de l'organització, i una complicitat i suport que demostra que l'esdeveniment respon a totes les sensibilitats de la societat».

Finalment, el president de la Federació Espanyola d'Atletisme, Raúl Chapado, ha destacat que «València s'ha convertit des de fa temps en un referent de l'atletisme mundial, i no sols pels grans resultats que s'estan aconseguint i que atrauen a moltíssims esportistes que volen batre les seues marques, sinó per l'organització d'excel·lència i pel que representa dins de la ciutat. Ha afegit que «València ja està en el sostre de l'atletisme mundial», després de recordar tots els campionats i grans proves que ha acollit la ciutat, «i que fan que eixe prestigi cresca i s'enfortisca cada vegada més»

 

Recursos multimèdia

0130 Marató Platí (mp3cut.net)