JGL. Apertura plazo Plan Resistir - València

JGL. Apertura plazo Plan Resistir

Tornar

Ja està obert el termini de 20 dies per a sol·licitar a l’Ajuntament les ajudes del Pla Resistir

Hui s'ha acordat l'execució de les obres de rehabilitació i consolidació de la casa del Rellotger i el projecte de regeneració de l'entorn de la Plaça de Ciutat de Bruges

• La vicealcaldessa Sandra Gómez

12/02/2021

Des de les 8.30 hores de hui divendres, està obert el termini perquè xicotets autònoms i empreses de fins a 10 empleats, afectades per la pandèmia, amb domicili fiscal en el terme municipal de València , sol·liciten les ajudes del pla Resistir. El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà dins de 20 dies. La vicealcaldessa Sandra Gómez ha remarcat en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, que es tracta del “pla més ambiciós que ha posat en marxa este Ajuntament, que disposa de vora 30 milions de pressupost”.

 

La vicealcaldessa ha recordat que “no volem deixar ningú que complisca els requisits fora de les ajudes”. Les ajudes seran de 2.000 euros per autònom i 200 euros més per treballador donat d’alta en la Seguretat Social a 31 de desembre de 2020. Podran optar a estes ajudes els sectors més afectats per la pandèmia, especialment els dedicats a venda ambulant, tèxtil, hotels i restaurants, agències de viatges, gimnasos i clubs esportius, sectors culturals com el cinema i les arts escèniques i l'oci i l'entreteniment, entre altres.

En la Junta de Govern de hui s'ha aprovat també l'exempció de la taxa als restaurants i locals comercials ubicats dins dels mercats municipals, que es suma a la de taules i cadires, quioscos i mercats extraordinaris, mercats ambulants, rastres i qualsevol tipus de venda no sedentària.

 

CASA DEL RELLOTGER

 

Hui s'ha acordat l'execució de les obres de rehabilitació i consolidació de “La Casa del Rellotger” i la construcció d'una edificació annexa de nova planta delimitada pels carrers Brodadors, pujada del Toledà i Miquelet .Les obres tenen un pressupost de 752.398 euros i un termini d'execució d'onze mesos.

“Este projecte comporta una recuperació del nostre patrimoni històric i que consolida una de les zones de major importància cultural i patrimonial de la nostra ciutat”. L'edifici recuperarà el seu valor cultural, però també “comportarà una important dotació pública i social per als veïns i veïnes del barri”, ha afirmat la vicealcaldessa.

 

PLAZA DE BRUGES

 

També s'ha aprovat hui l’anomenat “Projecte d'urbanització per a la regeneració urbana de l'entorn de la plaça de Ciutat de Bruges, Llotja de la Seda, Mercat Central i Església sant Joan del Mercat”. Unes obres que comportaran la conversió en passeigper a vianants d'una zona que, segons Sandra Gómez, ”representa bona part de la memòria i de la història de la nostra ciutat i lligada al moment de major esplendor comercial de València”.

Les obres tenen un pressupost pròxim als cinc milions d'euros i un termini d'execució de dotze mesos. “Amb este projecte millorem el paisatge urbà a l'entorn del Mercat Central i posem en valor este gran entorn emblemàtic amb l'Església dels Sants Joans, Llotja de la Seda i Mercat Central i la intervenció en Les Covetes. En la Plaça Taula de Canvis incloem, a més, una zona de jocs.” Per a la conversió en zona de vianants, s'utilitzaran diferents paviments acordats amb els elements patrimonials de l’entorn. En el cas concret de la plaça del mercat es pavimentarà amb llamborda recuperada, un element de connexió amb la memòria històrica.

Estes actuacions demostren “l’aposta decidida que té este govern per la recuperació del patrimoni històric de la ciutat, oblidat i abandonat durant dècades”, ha afirmat Gómez.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sandra Gómez