Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

JGL. Adquisición 8 viviendas para alquiler - València

Vés enrere JGL. Adquisición 8 viviendas para alquiler

Volver

L'Ajuntament inicia els tràmits per a la compra de huit vivendes per a lloguer social de la Sareb per 1,7 milions d’euros

• Adquisició de vivendes per a lloguer social

19/04/2024

  • Tenen una superfície útil entre 80 i 102 m², amb un preu mitjà de 1.090 €/m²
  • D'esta manera, el govern de María José Catalá ha invertit 22,6 milions en l'adquisició de 139 habitatges en menys d'un any

L'Ajuntament de València ha iniciat els tràmits per a adquirir huit vivendes de la Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) gràcies a la modificació pressupostària que ha acordat este divendres la Junta de Govern Local i que va ser sol·licitada des de la Delegació de Vivenda del consistori. En este sentit, l'Ajuntament ha acceptat l'oferiment realitzat des de la Sareb, en el qual va plantejar la venda de huit habitatges en el districte de Pobles del Sud, a la Torre, per un import total d'1.750.000 €.

Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Juan Giner, “l'equip de govern està fent una aposta decidida per ampliar el parc d'habitatges públics destinats a lloguer social a València i utilitzarem tots els mecanismes que estiguen al nostre abast. En esta ocasió, amb la compra de vivendes de la Sareb, però també estem impulsant la construcció d'habitatges des d'Aumsa, des del Pla Cabanyal-Canyamelar o des del mateix Ajuntament”. A més, ha assenyalat Juan Giner, “eixa aposta decidida de l'Ajuntament per l'adquisició d'habitatge es demostra en el fet que amb esta nova operació, ja s'hauran destinat 22.634.564 € a la compra de 139 vivendes en menys d'un any”.

Cal recordar que el juliol de 2023, l'Ajuntament de València ja va adquirir l'edifici de 131 habitatges construït en el barri del Safranar, que en l'actualitat està sent ocupat per les famílies afectades per l'incendi de Campanar. La tramitació de la compra d'eixe edifici, amb un cost de 20.884.564 €, va començar el passat 28 de juliol quan la Junta de Govern Local aprovà el dret de tanteig per part de l'Ajuntament.

Els habitatges que s'adquirixen en esta ocasió a la Torre tenen una superfície útil entre 80 i 102 m², amb un preu d'adquisició que varia entre els 153.000 i els 192.000 €, la qual cosa suposa un preu mitjà d'adquisició de 1.090 €/m². L'edifici del Safranar està compost per 131 vivendes, de dos i tres dormitoris, 84 places de garatge distribuïdes en dos soterranis i 22 trasters, igualment construïts en els dos soterranis. A més, té habilitades 131 places de bicicleta en la planta baixa amb accés des del vestíbul.

Recursos multimedia

Juan Carlos Caballero