JGL Urbanismo Malilla - València

null JGL Urbanismo Malilla

Tornar

L'Ajuntament finalitza els últims tràmits de la reparcel·lació de Malilla

La vicealcaldessa Sandra Gómez també ha anunciat hui la modificació del planejament de la zona per a l'ordenació urbanística d'un centre escolar

Reparcel·lació de Malilla

• Reparcel·lació de Malilla

05/03/2021

La Junta de Govern Local ha declarat concloses les actuacions de la reparcel·lació de Malilla Nord que ha donat al barri un parc de 70.000 m² amb 10.000 d'horts urbans, un gran camp de futbol, alqueries rehabilitades i el solar urbanitzat per al centre de salut de la Conselleria de Sanitat.

 

“Amb este tràmit, i una vegada acabat l'any de garantia de les obres executades, es donen per complides totes les condicions inherents a l'execució d'este Pla d'Actuació Integral (PAI) que eren obligació de l'agent urbanitzador, i a més, continuem fent passos per a obtindre els terrenys de la ciutat que ens permeten avançar en la construcció de places, parcs i tot tipus d'espai públic que millore la qualitat de vida de la ciutadania i faça de València una ciutat més amable i sostenible”.

Ho ha explicat la vicealcaldessa, Sandra Gómez, al final de la reunió de la Junta de Govern Local en la qual també s'ha impulsat una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de València i el del Pla de Reforma Interior (PRI) ‘Entrada de Sant Pau’, en Malilla, per a reordenar urbanísticament les diferents dependències d'un centre educatiu “amb una trajectòria històrica de quaranta anys” que ocupava baixos residencials i estava fora d'ordenació. “D'esta manera, la cooperativa educativa Martí Sorolla construirà les seues noves instal·lacions en un espai fins al moment reservat per a ús residencial i a canvi executarà una zona verda amb parc per al barri”, ha indicat.

“Concretament -ha detallat- l’esmentada parcel·la s'urbanitzarà i es canviarà l'ús, ja que no és edificable perquè la seua superfície és inferior a la mínima requerida i no es pot agrupar amb cap solar confrontant. L'ús passarà de residencial a Sistema Local de Servicis Públics amb la finalitat de poder edificar ací un equipament dotacional d'una sola planta”.

La vicealcaldessa Sandra Gómez que, acompanyada pel també vicealcalde Sergi Campillo, ha donat compte d'estos assumptes acordats hui en la Junta de Govern Local, ha ressaltat que “es tracten de decisions de Desenvolupament Urbà que responen als passos que continuem donant en la transformació d'un model de ciutat inclusiva, que respecta la diversitat i que recupera l'espai públic per a les persones”.

En este sentit, la Junta de Govern Local també ha acordat iniciar els tràmits d'expropiació de les parcel·les situades en la plaça de les pintores Dorotea i Margarita Joanes i el carrer del pintor Joan Miró per a la genració d’un espai compartit pels veïns i veïnes de La Torre.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sandra Gómez