Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

JGL Subvenciones entidades vecinales - València

Vés enrere JGL Subvenciones entidades vecinales

Volver

L'Ajuntament augmenta vora un 35% les subvencions per a ajudar les associacions veïnals en les seues despeses corrents

• El termini de presentació de sol·licituds va des de l'1 al 30 de setembre de 2024

05/04/2024

  • Es destina un import de 80.000 euros perquè les associacions veïnals de la ciutat puguen sufragar les seues despeses de funcionament, enfront dels 60.000 euros de l'anterior equip de Govern de Compromís i PSOE en 2023
  • Les entitats podran presentar les seues sol·licituds de l'1 al 30 de setembre

L'Ajuntament de València destina un import de 80.000 euros per a ajudar a les associacions veïnals en les seues despeses corrents de l'any 2024. Com ha destacat la primera tinenta d'alcalde, María José Ferrer San Segundo, “això suposa un increment pròxim al 35% sobre els 60.000 concedits l'any passat”.

Tal com ha recordat la també regidora de Participació, Acció Veïnal i Pedanies, “en la Taula de Diàleg sobre Participació mantinguda a finals de gener amb la Federació d'Associacions Veïnals de València, ens vam comprometre a abordar l'increment de la quantitat destinada a ajudar a les associacions veïnals en les seues despeses corrents. Hui augmentem l'import de les subvencions en 20.000 euros, complint amb el que vam prometre perquè l'ajuda puga arribar en major quantia al teixit associatiu veïnal de la nostra ciutat”.

Segons la convocatòria de subvencions, aprovada hui en la Junta de Govern Local, l'objectiu d'estes ajudes que concedirà l'Ajuntament és proporcionar suport econòmic a les associacions veïnals domiciliades a la ciutat per a sufragar les seues despeses derivades d'actuacions de manteniment i gestió de l'activitat, així com reforçar la seua capacitat d'autoorganització perquè puguen desenvolupar millor el seu treball. Cada associació podrà rebre una quantitat màxima que oscil·la entre els 2.000 i els 3.000 euros, en funció de si tenen o no despeses de lloguer del seu local.

Les despeses subvencionables seran els incorreguts de l'1 d'octubre de 2023 al 30 de setembre de 2024 en concepte d'arrendament o manteniment del local en el qual l'associació tinga la seua seu, els d'arrendament ocasional d'espais per a reunions de l'entitat, les despeses de subministraments (neteja, electricitat, telèfon, Internet), o l'adquisició de material d'oficina fungible, edicions genèriques d'impremta o publicitat. Les ajudes també poden destinar-se per a manteniment d'equips informàtics, pàgines web, assegurances, gestories, assessories, quotes de federacions o coordinadores, i aquells que resulten necessaris o convenients per al desenvolupament de l'activitat de les associacions veïnals.

Podran ser beneficiàries de les subvencions les associacions veïnals del municipi de València inscrites en el Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes, que complisquen determinats requisits com, per exemple, el de no tindre deute pendent amb l'Ajuntament de València.

Les associacions disposaran de termini per a la presentació de les seues sol·licituds des de l'1 al 30 de setembre de 2024.

Segons ha manifestat Ferrer San Segundo, “amb esta mesura, el govern municipal liderat per la nostra alcaldessa María José Catalá, demostra que té clar que cal fer costat a les associacions veïnals, perquè són un element de cohesió dels nostres barris i pedanies que, a més, ens ajuda a prendre el pols a les inquietuds ciutadanes i ens anima, més si cap, a buscar solucions”. En esta línia, ha conclòs que “amb esta mesura evidenciem que l'escolta activa amb els veïns no és per a nosaltres un eslògan sinó un compromís que complim i al qual donem resposta eficaç”.

Recursos multimedia

Mª José Ferrer Sansegundo