S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

JGL Nuevo pago Amunt Persianes - València

Vés enrere JGL Nuevo pago Amunt Persianes

Tornar

Més d'un centenar de comerços s'han acollit ja al programa Amunt Persianes

Amb els pagaments autoritzats hui per la Junta de Govern local, l'import de les ajudes concedides ascendix a un milió quatre-cents mil euros

• Cada comerç rep fins a 20.000 euros

29/07/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat el pagament de 36 noves ajudes per a comerços que estaven tancats i que s'han acollit al programa Amunt Persianes que té com a objectiu impulsar l'activitat econòmica i l'ocupació a través de la dinamització de locals buits en planta baixa.

 

Este és el tercer pagament que acorda el consistori i que en este cas ascendix a un total de 479.267 euros. Es beneficiaran 36 comerços que rebran fins a 20.000 euros per a ajudar en la seua obertura, instal·lant-se en plantes baixes que estigueren buides. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha assenyalat que “pròximament es concediran 34 noves ajudes que contribuiran a fomentar l'ocupació i l'activitat comercial en els nostres barris, especialment en aquells que tenien menor densitat comercial i majors problemes”.

Una vegada es duga a terme el quart pagament, la xifra de comerços que s'haurà acollit a estes ajudes ascendirà a 108 locals. L'objectiu, segons ha manifestat Sanjuán, és aconseguir la xifra de dos milions d'euros posats a la disposició de l'obertura de xicotets establiments comercials a la ciutat de València.

La Junta de Govern ha aprovat també l'adhesió de la xarxa de Biblioteques Municipals al Pacte per la lectura, PACTEM, impulsat per la Generalitat. L'objectiu és implicar a tot el sector en el foment de la lectura ja que, segons ha afirmat Sanjuán “una societat que llig més és una societat millor”.

Reurbanització del barri del Cabanyal-Canyamelar

La Junta de Govern Local ha aprovat també tres projectes per a la reurbanització del Cabanyal-Canyamelar. El primer d'ells, en la zona oest del barri, afecta a l'entorn de l'estació del Cabanyal. El seu objectiu és alliberar l'espai entre l'estació i el barri per a generar una plaça i zona verda a manera de nova entrada al barri, i com a remat final de Blasco Ibañez.

L'actuació comprén el desviament de la calçada dels carrers Marino Blas de Lezo i Serradora en la seua intersecció amb l'Avinguda Blasco Ibáñez, així com la instal·lació del carril bici, millora del paviment de voreres, ampliació d'escocells, i millora global de l'accessibilitat. Esta nova plaça de connexió del barri amb l'estació estarà arbrada i generarà un espai de passeig dotat d'elements de mobiliari accessible i sistemes de drenatge sostenible.

El segon projecte, que afecta l’illa oest, preveu la reurbanització completa de l'àrea delimitada pels carrers Serradora, Lluís Despuig, Martí Grajales i Sánchez Coello. El projecte contempla dos seccions de viari diferents per als eixos nord-sud i est-oest. Els eixos nord-sud permeten l'accés rodat controlat, i els eixos est-oest es conformen com a vies de caràcter més residencial.

Segons ha manifestat el regidor d'Hisenda Borja Sanjuán, l'objectiu és que el barri “s'assemble cada vegada més a una superilla, amb xicotets entorns enjardinats”.

El tercer projecte aprovat per la Junta de Govern Local reordena la mobilitat del barri en l'eix est-oest. Afecta als carrers Conde de Alaquas, En Vicent Guillot (tio Bola), Poble Nou de la Mar i Vicente Gallart “Arcipreste”. L'objectiu és transformar uns vials dissenyats per al trànsit rodat en uns altres més amables per als vianants, connectant el Bulevard de Serradora amb la trama urbana més pròxima a la mar.

La calçada s'elevarà en els encreuaments on se situen els passos de vianants, ajudant a reduir la velocitat del trànsit rodat. El projecte contempla, al carrer Poble Nou de la Mar, una àmplia zona enjardinada amb jocs infantils i aparells biosaludables, al costat de l'entrada de la nova escoleta infantil i el nou centre de dia. A més, en l'actual “Zona Santiago” se situarà una xicoteta pista de bàsquet i una zona de cautxú amb jocs infantils. Comptarà amb un gran arbre central i jardineres, a més d'una xicoteta graderia com a zona de trobada.

La inversió total prevista per a l'execució d'estos tres projectes és de més de 11,5 milions d'euros, finançats al 50% per fons de la Unió Europea, dins de l'estratègia EDUSI. El termini estimat d'execució oscil·la entre els 12 mesos del primer projecte i els set del tercer. El regidor d'Hisenda Borja Sanjuán ha assenyalat que “estos tres projectes suposaran la regeneració d'una de les zones més degradades del barri, a causa de la situació en què va quedar després del pla per a prolongar Blasco Ibañez. Volem retornar a tota esta zona la dignitat i la vitalitat que mereix”.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán