S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

JGL Fondos Next Generation - València

Vés enrere JGL Fondos Next Generation

Tornar

València opta a una subvenció europea de 4 milions d’euros per impulsar el Jardí Trini Simó i altres projectes per renaturalitzar la ciutat

La Junta de Govern també acorda la pròrroga d’un conveni per a la posada en valor del Tancat de la Pipa

• Futur Jardí Trini Simó

03/12/2021

L’Ajuntament opta a rebre una subvenció de 4 milions d’euros dels fons de recuperació europeus Next Generation per fomentar la renaturalització i resiliència de la ciutat. Ho ha acordat hui la Junta de Govern Local en aprovar un projecte per participar en esta línia d’ajudes de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica. Este projecte municipal inclou quatre actuacions: L'execució del Jardí Trini Simó (a l'antic solar de Jesuïtes), l'habilitació d’un nou hort urbà de 1.400 metres quadrats (al costat del CEIP Max Aub) i d’una pradera naturalitzada en el tram VI del jardí del Túria (junt amb el Pont de Serrans), i l’impuls de caixes o nius per a aus i rats penats, amb projectes pilot que es faran extensibles a tota la ciutat. Així ho ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, en concloure la reunió de l’executiu local, en què també s’ha acordat, entre altres assumptes, la pròrroga d’un conveni amb entitats mediambientals per recuperar el Tancat de la Pipa de la Devesa Albufera, la recuperació de les subvencions per a la celebració del 25 aniversari de les entitats que organitzen actes festius a València, i la incorporació de 53 policies de mobilitat.

 

El vicealcalde Sergi Campillo ha recordat que el passat mes de setembre es publicaren les bases reguladores per a la concessió de subvencions de la Fundació Biodiversitat, “per fomentar actuacions adreçades a la renaturalització i resiliència de ciutats espanyoles, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i s'aprova la convocatòria corresponent a l'any 2021”. “I en este marc -ha explicat- l’Ajuntament ha elaborat un projecte amb diferents intervencions per accedir a esta convocatòria d’ajudes”.

Concretament, l’Ajuntament opta a finançar (amb la màxima ajuda de 4 milions d’euros) el 95% del cost del Jardí Trini Simó, “que amb un pressupost aproximat de 3,5 milions d’euros es convertirà en un espai singular inspirat en el paisatge agrícola valencià, útil per al desenvolupament de la formació en agricultura urbana i atractiu per a habitants i visitants”; de l’Hort Urbà del barri de Sant Antoni, valorat en 237.668 euros; de la pradera naturalitzada del Pont dels Serrans, i d’altes accions transversals fins a sumar 4,9 milions d’euros.

Acció per fer valdre el Tancat de la Pipa

En matèria mediambiental, Sergi Campillo també ha informat de la pròrroga del conveni entre l'Ajuntament de València i Acció Ecologista-Agró i Seu/BirdLife “per fer valdre el Tancat de la Pipa com a Espai d'Alt Valor Ecològic i d'Ús Públic per a la Ciutadania de València”.

“Hui s’ha aprovat la quarta pròrroga per un període de quatre anys i 47.500 € anuals per preservar este espai que reproduïx les condicions de L’Albufera dels anys 60 i ens anima en la voluntat de recuperar el llac”, ha aclarit el vicealcalde.

Subvencions per promoure la cultura i el patrimoni festiu

D’altra banda, el vicealcalde ha destacat l’acord de la Junta de Govern de donar suport als actes que les comissions falleres, les confraries, germanors o corporacions de Setmana Santa i altars de Sant Vicent fan per celebrar el seu 25è aniversari, amb la finalitat de promoure la cultura i el patrimoni festiu.

“Després de la suspensió de les Falles per la crisi sanitària de la covid-19 es reprén esta subvenció (d’un màxim de 69.000 euros) que abastarà els exercicis fallers 2020-2021 i 2021-2022.

Les activitats subvencionables hauran d'haver-se realitzat en el període comprés entre el 10 de març de 2020 fins al 19 de març de 2022 per als aniversaris de les comissions falleres; fins al 18 d'abril de 2022 per als aniversaris de les confraries, germanors o corporacions de Setmana Santa; i fins al 25 d'abril de 2022 per als aniversaris d'altars de Sant Vicent.

L’Ajuntament finançarà el vint-i-cinc aniversari amb 1.500 euros, el cinquanta amb 2.000 euros; el setanta-cinc amb 2.500 euros i el cent aniversari i altres múltiples de vint-i-cinc amb 3.000 euros.

53 Agents de mobilitat

Per últim, Sergi Campillo ha informat de l’aprovació de la incorporació dels 53 agents de mobilitat. ”Són una part de les 234 places, corresponents a les Ofertes Públiques d’Ocupació dels anys 2018 i 2019. De moment s’incorporaran estos 53, com que són de mobilitat tenen un procediment més curt i a més estos agents no han de fer el curs de l’IVASPE, perquè ja l’han fet”, ha indicat en ressaltar que l’equip de govern incorpora place de Policia Local en cada Oferta Pública d’Ocupació des de 2015 per pal·liar-ne l’absència durant 10 anys dels anteriors governs”.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo