JGL Bonificación plusvalía - València

JGL Bonificación plusvalía

Tornar

La modificació en l'ordenança que regula la plusvàlua suposarà un estalvi del 35%

La Junta de Govern de Local ha aprovat la bonificació del 90% de l'ICIO a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

• Vista aèria de València

18/02/2022

La Junta de Govern ha aprovat una modificació en l'ordenança que regula la plusvàlua, per a adaptar la normativa municipal als acords pel govern mitjançant un Decret llei. Gràcies a este canvi en ordenança fiscal, cada valenciana o valenciana s'estalviarà una mitjana del 35% del que venia pagant fins hui en plusvàlua. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha comparegut en roda de premsa al costat del vicealcalde, Sergi Campillo, ha donat compte hui d'este i altres acords de l'executiu municipal com, per exemple, la modificació del PGU que permetrà l'ampliació de l'Hospital Clínic o la bonificació del 90% de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) a les empreses que instal·len punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

 

La Junta de Govern ha aprovat una Modificació pressupostària per a fer front a 1,2 milions d'euros per sentències judicials, especialment les places d'aparcament inutilitzades en el pàrquing de Parcent, per les obres del metre i el pàrquing de Bruges. “Una vegada més una mangarrufa del Partit Popular, que es va allargar durant anys, fins que este govern va poder reprendre les obres i acabar el pàrquing de Bruges, que ells van deixar com una foradada, i ara és una plaça per als vianants, li costa a l'Ajuntament una important quantitat de recursos”, ha afirmat Sanjuán, qui ha remarcat que “gràcies al treball del Servici Pressupostari, els cinc milions que demanava la concessionària s'han rebaixat a 1,2 milions d'euros, però ens tocarà a tots pagar els excessos comesos pel Partit Popular”.

Bonificació ICIO

Un altre dels temes tractat per l'òrgan col·legiat ha sigut la bonificació del 90% de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. El regidor d'Hisenda ha explicat “hem anat introduint modificacions que afavorixen activitats i inversions estratègiques per al futur de la ciutat. En este cas té a veure amb la lluita contra el canvi climàtic i la transició a una mobilitat no contaminant”. Segons el regidor, esta mesura servirà perquè “la inversió privada col·labore amb l'Ajuntament per a dur a terme la transició energètica, fent més atractives estes inversions, com estem fent amb la bonificació de l'IBI en la instal·lació de plaques solars”.

Hospital Clínic Universitari

El Servici de Planejament ha resolt favorablement l l'avaluació ambiental de la modificació del PGOU relativa a l'ampliació de l'Hospital Clínic. Esta modificació es fa a instàncies de la Generalitat, conforme establix la llei, per a poder adequar el planejament vigent a les necessitats d'ampliació del centre hospitalari, obra declarada al febrer de 2021 com d'emergència, d'interés general i públic, arran de la situació de pandèmia. Sanjuán ha destacat que “es tracta d'un equipament clau per a la ciutat de València”, i ha explicat que “es duplicarà la superfície de l'hospital, es doblegarà el nombre d'habitacions, s’incrementarà en un 30% el nombre de quiròfans, es multiplicarà per cinc el nombre de llits per a pacients crítics i es multiplicarà per 10 la grandària de l'hospital de dia”.

Bancs amigables

El Servici d'Envelliment actiu ha proposat aprovar el 'Programa de bancs amigables amb les persones majors de la ciutat de València'. Es tracta d'una sèrie de mesures que tracten que millorar la relació de les persones majors amb les entitats bancàries. Sanjuán ha explicat que “l'Ajuntament ha impulsat un conveni amb les entitats financeres, mitjançant que com el consistori atorgarà un distintiu de banca amigable a les entitats que complisquen una sèrie de requisits de tracte amb les persones majors, com són: un tracte especialitzat; un mínim horari presencial; comunicacions via paper; i que col·laboren en cursos de formació en banca per a majors, per a evitar abusos que s'han comés en èpoques anteriors”.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán