JGL Ayudas comisiones falleras - València

null JGL Ayudas comisiones falleras

Tornar

L’Ajuntament concedix 1,8 milions d’euros d’ajudes a les Falles

Estes subvencions es complementaran amb ajudes directes a les comissions falleres aprovades per unanimitat pel Ple per pal·liar la suspensió de les festes enguany

Un total de 323 comissions es beneficiaran d'esta ajuda, que cobrix fins al 30 % del cost de la falla

• Un total de 323 comissions es beneficiaran d'esta ajuda, que cobrix fins al 30 % del cost de la falla

06/04/2021

La Junta de Govern Local convocada amb caràcter extraordinari i urgent ha aprovat hui la concessió de 1,8 milions d’euros d’ajudes per al foment i suport de les falles en el marc del Pla Especial de Falles 2021-2022. En total, 323 comissions es beneficiaran d’esta subvenció que cobrix fins al 30 % de l’import de les falles grans i infantils, un 5 % més que en la passada convocatòria. A més, les prestacions es complementaran amb ajudes directes a les comissions falleres que el Ple va acordar per unanimitat el passat mes de gener per pal·liar els efectes de la suspensió de la festa per segon any i en les que “ja estem treballant”, segons ha indicat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

 

“Igual que hem fet amb altres ajudes econòmiques, hui hem convocat una Junta de Govern extraordinària per procedir al pagament de les ajudes a les comissions falleres”, ha indicat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana. “És importantíssim per a l’equip de govern ajudar les falles per tal de no perdre un teixit associatiu del que depenen molts sectors productius de la ciutat, com és la indumentària, els artistes fallers o la pirotècnia, entre altres”. Els 1,8 milions d’euros estan destinats a les comissions falleres per al foment i suport de les falles grans i infantils en el marc del Pla Especial Falles 2021-2022, per a l’anualitat 2021. La subvenció s’ha incrementat un 5 % respecte a convocatòries passades, de manera que cobrix fins al 30 % del cost de la falla. Un total de 323 comissions percebran la prestació.

A les subvencions atorgades s’afegiran una sèrie d’ajudes directes a les comissions falleres que va acordar de forma unànime el Ple en la sessió ordinària del mes de gener, tal com ha recordat Carlos Galiana. “Sense falleres i fallers no seríem Patrimoni Immaterial de la Humanitat”, ha manifestat el titular de Cultura Festiva. “Per això els nostres esforços han d’encaminar-se ara a ajudar-los. Esta ajuda del 30 % es suplementarà amb una altra en què ja estem treballant fruit de l’acord unànime del Ple”.

D’altra banda, este dimarts finalitza el termini per demanar les ajudes del Pla Resistir als sectors econòmics tradicionals vinculats a les festes. L’Ajuntament destinarà fins a un màxim de 2.300.000 euros a autònoms o xicotetes empreses amb seu a València que es dediquen a activitats econòmiques al voltant de les festes tradicionals valencianes i que s’han vist greument afectades per la covid-19. Així, poden concórrer a la convocatòria els artistes fallers i de carrosses, el sector de la indumentària, bandes, insígnies i estendards, floristes, orfebres, pirotècnics i mitjans de comunicació dedicats al món de les falles i, en general, a les festes tradicionals de la ciutat. També poden acollir-se a estes ajudes les barques de promoció turística de la Marina i l’Albufera i les xicotetes empreses que es dediquen al lloguer de bicicletes.

Recursos multimèdia

Carlos Galiana