JGL 010 - València

JGL 010

Tornar

El Servici d'atenció telefònica del 010 augmenta el seu pressupost en un 63%

S'aprova un augment de 200.000 euros per a les ajudes destinades als sectors econòmics tradicionals vinculats a les festes falleres i festes tradicionals de València

• El nou 010 inclourà un servici de missatgeria instantània

27/05/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat la contractació del servei d'atenció ciutadana telefònica 010 amb un augment del 63% del seu pressupost, per a millorar este servei que cada vegada és utilitzat per més persones. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha donat compte hui d'este i altres acords de l'executiu municipal com, per exemple, aprovar increment de la despesa destinada a la convocatòria de subvencions per als sectors econòmics tradicionals valencians.

 

“El servici tenia una inversió anual de 360.000 euros, amb este nou contracte augmentem esta quantitat fins a situar-la en 588.000 euros anuals”. El regidor d'Hisenda, que ha fet estes declaracions durant la roda de premsa que ha celebrat amb el vicealcalde, Sergi Campillo, ha explicat que amb la pandèmia les persones que es relacionen a distància amb l'administració per via telemàtica i telefònica ha augmentat. A més el Sanjuán ha anunciat que gràcies a este nou contracte “s'inclourà un servici de missatgeria electrònica i es milloraran els procediments, la qual cosa reduirà els temps d'espera del telèfon gratuït del 010”.

Amb la nova licitació es pretén evolucionar el model informatiu de l'Ajuntament oferint els servicis de manera que la ciutadania reba una resposta més ràpida, homogènia i coordinada.

Ajudes als sectors tradicionals

Un altre dels assumptes aprovats per la Junta de Govern ha sigut l'increment de 200.000 euros per a les ajudes destinades als sectors econòmics tradicionals vinculats a les festes falleres i festes tradicionals de València. Fins ara la quantia màxima ascendia a 300.000 euros, que ja han sigut coberts, per a continuar atenent el sector l'Ajuntament ha ampliat el pressupost de les ajudes en 200.000 euros, per la qual cosa la despesa durant l’actual exercici se situarà al mig milió d'euros. Sanjuán ha explicat que “estois sectors tradicionals necessiten l'ajuda municipal, perquè són un dels que més han patit la pandèmia”, i ha justificat la inversió afirmant que estes empreses establides a la ciutat “oferixen una ocupació estable de qualitat i tenen, a més, un interés especial per a la ciutat, són difícils de reemplaçar i necessaris per a dur a terme les festes falleres”.

Clavegueram

Finalment l'òrgan col·legiat ha aprovat projectes d'obra de clavegueram per un import d'1.164.981,75 euros. En concret, les obres es duran a terme al carrer Caudete, del Palmar, el carrer Marqués de Valterra, del Perellonet i en la plaça Colònia Espanyola de Mèxic, de la Fontsanta. Es tracta d'unes actuacions imprescindibles per a esmenar anomalies en el clavegueram i aconseguir que este recupere plenament les seues prestacions higienicosanitàries, de protecció de medi ambient i enfront de les inundacions.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán