Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Inversions clavegueram - València

Vés enrere Inversions clavegueram

Volver

El Cicle Integral de l'Aigua aprova una inversió de 10,8 milions per a renovar la xarxa de clavegueram en els barris de València

Els projectes suposen una millora “important” en la infraestructura, sent un dels més dotats el que inclou millores en Orriols, Vara de Quart i La Petxina

• Les noves inversions contemplen, entre altres intervencions, la renovació de material obsolet

24/08/2022

L’aprovació dels projectes de renovació del clavegueram de Ciutat Vella, Extramurs, Patraix, Pla del Real, Camins al Grau, Poblats Marítims, Vara de Quart, La Petxina, Orriols i Forn d’Alcedo per valor de 10,8 milions d'euros dona llum verda a la inclusió d'estes obres en la planificació inversora dels pròxims anys. Després d'estes actuacions, li seguiran unes altres amb el mateix objectiu a Torrefiel, La Fuensanta i El Palmar “perquè la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València manté el ritme inversor en la xarxa de sanejament en els diferents barris de la ciutat”, tal com ha informat hui la regidora d’esta matèria, Elisa Valía.

 

“Estos projectes són de summa importància, ja que les actuacions abasten els diferents districtes i barris de València, els veïns i les veïnes dels quals comptaran amb un servici renovat amb un millor rendiment hidràulic i mediambiental”, ha explicat Elisa Valía.

Les esmentades intervencions contemplen la millora de col·lectors, la resolució de falta d'arracades, així com la rehabilitació i renovació de material obsolet, “entre altres obres, que persegueixen l'objectiu de millorar la xarxa de sanejament”. Destaca el projecte en Forn d’Alcedo, on l'actuació consisteix en dotar d'este servici a diversos carrers d'este poble de València que, de moment, manquen d'ell. Pel que fa als imports de cada lot, la regidora ha indicat que “són elevats”, i un dels més dotats és el que inclou les millores en Orriols, Vara de Quart i La Petxina, que supera els 2,3 milions d'euros.

Totes estes millores formen part del contracte de sanejament que prepara la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua, que contempla una duració de 15 anys, amb un manteniment anual de 15 milions d'euros per any, al qual se li han de sumar les inversions en els barris.

Elisa Valía ha recordat que “el servici de clavegueram ha de mantindre's en òptimes condicions i renovar-se de forma planificada, per a optimitzar la xarxa i els recursos que a ella es destinen”. “El bon funcionament d'una ciutat depén en gran manera del servici de clavegueram”, ha explicat Valía, qui ha recordat que “en un context d'emergència climàtica és vital per a les ciutats tindre les instal·lacions a punt sempre per a poder gestionar de manera eficaç i eficient els episodis de pluges torrencials, cada vegada més freqüents”.