Invernadero El Saler - València

Invernadero El Saler

Tornar

Un nou hivernacle per garantir la vegetació autòctona de la Devesa de l’Albufera

La Regidoria Devesa-Albufera inverteix 69.000 € per garantir el cultiu de plantes autòctones especialitzades per a la Devesa de l’Albufera i les platges del Saler

• Nou hivernacle al Saler

11/04/2021

El Vivers Municipals de El Saler ja compten amb un nou hivernacle de plantes autòctones de la Devesa, la qual cosa permetrà la producció d’este tipus de plantes pròpies del Parc Natural de l’Albufera, d’una manera segura. La iniciativa, que ha suposat una inversió de 69.180 €, ha pres forma gràcies a la remodelació de les eres de cultiu de la instal·lació, portada endavant recentment.

 

Esta actuació, que ha inclós la millora del sistema de reg, suposa una optimització del sistema de treball, i la millora de les condiciones dels operaris i tècnics, per això era tan important posar-ho en marxa. Las actuals eres de cultiu tenen un superfície de 1.374 m2, compten amb reg automatitzat per microaspersió i noves taules de cultiu, la qual cosa garanteix la producció de la vegetació d’una manera eficient.

La instal·lació té a com a finalitat el cultiu de plantes autòctones, que s’utilitzen en els treballs de recuperació i conservació de la Devesa de l’Albufera, així com en les dunes de El Saler. Tal i com explica el regidor de la Devesa-Albufera, Sergi Campillo “es cultiven moltes espècies autòctones, que després es planten en el bosc de La Devesa, i també a les dunes, de fet, este és un viver especialitzat en planta típica de duna”. El projecte, inclou la col·laboració entre administracions diferents que tenen com a objectiu la conservació i millora del nostre entorn, com explica Sergi Campillo “col·laborem amb la Demarcació de Costes o la Generalitat Valenciana quan ens demanen este tipus de plantes, que són plantes peculiars, capaces d’adaptar-se a un entorn tan hostil com és la duna, a les nostres platges”. Així doncs, la inversió i la millora en este entorn suposa un pas molt important no només per als treballs de reforestació del bosc, sinó per a la supervivència de tota la zona.

PLANTES AUTÒCTONES PER A UN ESPAI ÚNIC

La tasca de cultiu d’este tipus de plantes autòctones és molt important per a la conservació d’este espai, únic en el món i d’un gran valor per les seues característiques, però al que afecten molt directament les conseqüències del canvi climàtic, per això cal treballar i posar mitjans que ens permeten fer front a les circumstàncies adverses.

Entre les espècies que s’estan cultivant en estos moments estan el romaní, el lliri de mar, lliri blau, els narcisos, vinca, plantatge, esparraguera silvestre, borró i d’altres que també s’adapten de manera natural a les temperatures i el terreny tant del bosc com de les platges.

La remodelació del viver ha millorat les taules de cultiu actuals, la nova instal·lació permet que entre la llum natural a la base dels tests, ja que este tipus de cossiols, tene un fons reixeta que fa que les arrels deixen de crèixer quan arriba a la zona il·luminada, evitant que s’enrotllen les arrels, i provoquen malformacions, el que augmenta la seua viabilitat en ser plantades a la Natura.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo