Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Inicio obras zonas ajardinadas de Creu Coberta y l’Hort de Senabre - València

Vés enrere Inicio obras zonas ajardinadas de Creu Coberta y l’Hort de Senabre

Volver

Comencen les obres de millora i ampliació de tres zones enjardinades de la Creu Coberta i l’Hort de Senabre

Les actuacions milloraran les places d’Holanda, Escultor Frechina i Santiago Suárez “Santi”

• La intervenció va ser aprovada als pressupostos participatius DecidimVLC i té un pressupost de més de 140.000 euros

23/01/2023

La Regidoria d’Ecologia Urbana ha encetat les obres de millora i ampliació de les zones enjardinades i els jocs de tres places del districte de Jesús. En concret, es renovaran els jocs infantils i el mobiliari urbà de les places d’Holanda i Escultor Frechina, al barri de la Creu Coberta, mentre que a la plaça de l’escultor Frechina, al barri de l’Hort de Senabre, s’instal·larà una zona de cal·listènia. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que “continuem millorant les instal·lacions de la infraestructura verda dels nostres barris”.
 

En este cas, el vicealcalde ha avançat que “actuarem a tres places del districte de Jesús, concretament en tres places dels barris de l’Hort de Senabre i també de la Creu Coberta. En alguns casos, millorarem la zona de jocs infantils ampliant-la i millorant el pis de seguretat. També posarem un joc de cal·listènia, que són jocs per a persones joves, per tal que puguen fer esport a l’aire lliure”.

Segons el regidor, “també treballarem sobre la millora de la jardineria en estes places i la reposició d’arbres en alguns escocells buits que estaven en estes places. Per tant, el que fem en este projecte, que ja ha començat la seua execució amb un pressupost de més de 140.000 euros i, a més, va ser votat als pressupostos participatius, és millorar la jardineria i la infraestructura en general d’estes tres places del districte de Jesús”.

Jocs infantils inclusius a la Creu Coberta

La intervenció a la plaça d’Holanda, al barri de la Creu Coberta, preveu l’ampliació i la millora de la zona de jocs infantils. Així, s’hi retiraran els jocs existents i el paviment de cautxú per tal de construir una zona de jocs renovada. L’àrea infantil tindrà 121 metres quadrats, és a dir, quasi un 73% més que l’actual, i disposarà d’una cistella gronxador, una palanca gronxadora inclusiva i una altra de molls, també inclusiva.

D’altra banda, en la part superior de la plaça d’Holanda es crearà una nova zona de jocs de 180 metres quadrats amb un gronxador múltiple i paviment de seguretat. Les dos zones de jocs estaran connectades i s’hi donarà continuïtat al paviment de seguretat.

També, s’hi retiraran els nou bancs existents en la zona de terra i es col·locaran 11 bancs nous sobre bases de formigó, a més de substituir i incrementar el nombre de papereres. Complementàriament, es construirà una rampa de formigó que eliminarà la diferència de cota existent entre la zona de terra i la de paviment hidràulic, tot establint una comunicació directa entre les dos i evitant haver d’eixir de la plaça, com ocorre en l’actualitat.

Al jardí de l’Hort de Senabre, a la plaça de Santiago Suárez ‘Santi’, s’hi millorarà la jardineria en la zona central i es construirà una xarxa de reg al voltant de la zona central. També s’ampliaran els escocells i es plantaran una dotzena d’arbres.

Cal·listènia a lHort de Senabre

A la plaça de l’Escultor Frechina, al barri de l’Hort de Senabre, hi ha prevista l’ampliació i el condicionament d’una superfície de 270 metres quadrats, on se situarà una zona de cal·listènia. La intervenció inclou l’enderrocament del mur de tancament en la part est del jardí i la col·locació d’un nou tancament amb una reixa, amb l’objectiu d’evitar al màxim l’impacte visual. El nou conjunt de cal·listènia el conformaran un banc d’exercicis, barres paral·leles, barres paral·leles baixes, un pont d’equilibri i una gàbia d’exercicis, tot sobre una base de seguretat constituïda per un llit d’arena tamisada de 30 centímetres de grossària per a caigudes de fins a tres metres d’altura. A més, s’instal·laran dos papereres, dos bancs i dos fanals amb lluminàries de led càlides. També s’hi plantaran dos arbres, que es regaran per sistema de degoteig.

La millora de les tres places i els jardins del districte de Jesús es van aprovar als pressupostos participatius DecidimVLC. Les tres intervencions tenen un pressupost de més de 140.000 euros.

Recursos multimedia

Sergi Campillo