S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Inicio obras Joan XXIII - València

Vés enrere Inicio obras Joan XXIII

Tornar

Comencen les obres del nou jardí a l’avinguda de Joan XXIII

Els treballs, amb un termini d’execució de quatre mesos, permetran convertir un solar en un espai enjardinat de 2.358 m2, amb vegetació diversa, jocs infantils i altres equipaments

• Recreació del nou jardí de l'avinguda de Joan XXIII

14/03/2021

Les obres del nou jardí a l’avinguda de Joan XXIII, a Benicalap, han començat esta setmana. El treballs tenen un termini d’execució de quatre mesos i permetran convertir un solar que porta anys sense urbanitzar en una zona enjardinada de 2.358 metres quadrats, amb vegetació diversa, jocs infantils i altres equipaments. L’actuació compta amb un pressupost de 317.531 euros, IVA inclòs. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha detallat que serà un espai “modern, accessible i urbà, plantejat per a la integració de tot tipus d’usuari, per a totes les edats, on es respire tranquil·litat, i on es puga passejar i gaudir amb equipaments útils per al veïnat, com ara jocs infantils i per a adults, amb una important càrrega de vegetació i ombra, però també de sol, i on tinga cabuda la biodiversitat”. L’edil ha destacat que es tracta d’una reivindicació històrica del barri i va ser votat als Pressuposts Participatius.

 

“Estem d’enhorabona perquè comença l’execució del nou jardí al districte de Benicalap, una demanda molt reivindicada pel veïnat del barri, que a més va ser votada als Pressupostos Participatius”, ha subratllat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. “Per fi comença el nou jardí a l’avinguda de Joan XXIII, un jardí prou gran, de més de 2.000 metres quadrats, 2.400 metres quadrats pràcticament, on hi haurà una part d’infraestructura verda, de zones d’ombra, de praderes, però també hi haurà una zona de jocs infantils i biosaludables, perquè persones de totes les edats puguen gaudir d’este espai”. Segons Campillo, “ara mateix convertirem un solar que s’entolla quan plou en un nou jardí de barri. Per a nosaltres és fonamental desenvolupar la xarxa de jardins de barri per tota la ciutat”.

Sergi Campillo ha qualificat l’actuació com “un ambiciós projecte que pretén posar en valor una zona urbana sense tractament i convertir-la en una infraestructura verda per a l’ús i gaudi de la ciutadania”. Així, s’han creat diversos espais, “amb presència important d’arbratge, entapissants i espècies alineades, tot això expressat amb un llenguatge modern”. El disseny del jardí s’ha centrat en la seua activitat principal, “l’ús estancial i de relació, amb jocs i activitats infantils i biosaludables”. A més, s’ha tingut en compte l’essència històrica del lloc, vinculada a l’ús agrícola i ramader, les necessitats transmeses pels veïns i veïnes del barri consultats i les normatives i recomanacions municipals.

En la seua planta quasi rectangular, l’espai “ve a dotar al barri d’una àrea d’esplai i esbargiment”, segons ha apuntat Campillo. La infraestructura ocupa la major part del buit urbà que hi ha entre l’illa de cases que limiten a l’est amb l’avinguda de Joan XXIII, des d’on s’habilitaran accessos directes, i al costat nord-oest, amb els carrers de Sant Josep de Pignatelli i del Periodista Gil Sumbiela. “Es proposa un pas perimetral complet i segur i un jardí centrat sobreelevat, perquè siga un bé urbà no només per als usuaris, sinó també per a la ciutadania que circule pels voltants”. S’han projectat quatre accessos, diferents zones d’estades, mirador, passos, zona de jocs infantils, jocs biosaludables i una font abeurador.

Pel que fa a la vegetació, serà variada i “incorporarà solucions que usen la gamma cromàtica, textures diferenciades, aromes variats i material canviant per fomentar la possibilitat de generar un jardí que evoluciona segons les estacions, amb la qual cosa s’aconseguix incorporar diferents experiències segons el moment de l’any en què es realitze la visita”, ha puntualitzat el vicealcalde i titular d’Ecologia Urbana. Per a l’arbratge s’han seleccionat 44 unitats, entre moreres sense fruit, arbres del foc, freixes de fulla estreta, sòfores, un conjunt de falsos cocoters i un lledoner de port exemplar en la part més alta del jardí. La zona perimetral disposarà d’una prada silvestre mediterrània de gram fin i trévol, espècies de baix consum hídric i baix manteniment. Les arbustives previstes són de diverses formes, floració i color, amb fulles aclimatades a la zona.

Sergi Campillo ha indicat que “tot això proporcionarà un ambient aïllat i tranquil, potenciat per l’ornament de les floracions que al llarg de l’any es donaran en les espècies seleccionades, així com per la vistositat dels seus fullatges”. L’edil ha explicat així mateix que el sistema de reg programat és proporcional, segons l’aigua necessària per al correcte desenvolupament de les plantes d’una forma eficient, amb l’objectiu de minimitzar el consum d’aigua. A més, s’instal·laran conduccions de reg comandades per un programador automàtic que es controla per Bluetooth.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo