Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Inauguración XIV Congreso del STEPV - València

Vés enrere Inauguración XIV Congreso del STEPV

Volver

L’alcalde en funcions fa una defensa de l’escola pública en l’obertura del XIV Congrés de l’STEPV-Intersindical Valenciana

El sindicat tria València per celebrar la seua trobada

• El Congrés porta per lema "Som i serem la veu de l'ensenyament"

09/06/2023

L’alcalde en funcions, Joan Ribó, ha fet una defensa de l’escola pública en la inauguració del XIV Congrés del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament (STEPV-Intersindical Valenciana) que se celebra este cap de setmana a la ciutat de València. L’alcalde, que ha estat convidat a participar en la trobada, ha recordat el lligam de la ciutat amb el món educatiu i ha afirmat que “tots haurem de treballar per garantir que el professorat compte amb el suport necessari per desenvolupar la seua tasca en llibertat i atenent a la seua professionalitat”.
 

Ribó ha agraït a l’STEPV que “en esta ocasió haja triat València per celebrar el seu XIV Congrés perquè la nostra ciutat ha estat lligada al món de l’ensenyament i l’educació des de fa segles”. L’alcalde en funcions ha recordat que “hem sigut bressol mediterrani del coneixement, ací va nàixer la tercera universitat més antiga d’Espanya i durant la República fórem un referent d’iniciatives educatives. Ni tan sols els 40 anys de franquisme i la involució que representaren han aconseguit esborrar l’empremta que grans homes i dones deixaren a la nostra ciutat, com tampoc ho aconseguiran els que amenacen amb acabar amb l’educació en valors”.

Joan Ribó ha agraït “esta invitació que m’ha permés retrobar-me amb gent estimada i compromesa, amb la qual, a més de la passió per l’ensenyament, compartisc el convenciment que els sindicats han de tindre un paper fonamental en el desenvolupament dels serveis públics”. Per a Ribó, “les persones progressistes, les que defensem els serveis públics, tenim l’obligació moral de treballar perquè la dreta no faça ni un pas enrere en tot el que hem aconseguit estos anys i hem de fer-ho perquè l’educació és un dret constitucional i perquè el futur del nostre poble depén del que cada dia aprenen els nostres xiquets i xiquetes a l’escola”. Per això, segons l’alcalde en funcions, “la tasca dels mestres i les mestres és molt important, com també ho és la dels sindicats, per defensar els drets del professorat, del personal no docent i de tota la gent que, d’una manera o una altra, fa escola”.

Segons Joan Ribó, “els congressos com este que hui inaugurem són fonamentals per planificar el treball que caldrà fer durant els propers 4 anys, per reflexionar i per promoure el debat al voltant de qüestions rellevants. Estic convençut que estos dies vos serviran, a banda de per fer balanç, per trobar estratègies que ens ajuden a fer front als reptes de futur, que sembla que en seran molts”.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr