Horarios Conservatorio José Iturbi - València

Horarios Conservatorio José Iturbi

Tornar

El Conservatori Municipal de Música José Iturbi impulsa la compatibilitat horària entre els centres educatius i l’ensenyament de música

El Conservatori Municipal facilita la possibilitat de cursar simultàniament els ensenyaments musicals i l'educació secundària o el batxillerat

• Façana del Conservatori José Iturbi

15/06/2021

El Conservatori Municipal de Música s'ha convertit en el centre públic de la ciutat amb major nombre de coordinacions amb centres educatius per tal de facilitar als estudiants la simultaneïtat dels seus estudis.

 

Per tal de facilitar als estudiants la compatibilitat dels seus estudis, el Conservatori Municipal de Música ha "reforçat la seua aposta perquè el seu alumnat tinga la flexibilitat horària i coordinació pedagògica que li done suport, acompanye i ajude durant la seua trajectòria de formació musical i d’estudis generals", ha explicat la regidora d'Educació, Maite Ibáñez.

Amb el projecte de coordinació horària es pretén ampliar les capacitats per aplicar de forma integrada els continguts propis de cada ensenyament i etapa educativa, per tal d'aconseguir la realització adequada d'activitats i la resolució eficaç d'inconvenients. Per això l'alumnat que curse conjuntament els dos ensenyaments necessita invertir només el temps necessari en l'assistència a classes presencials per poder dedicar més hores a l'estudi i treball individual de les mateixes.

"Fins al moment, el Conservatori José Iturbi tenia tres coordinacions horàries amb tres instituts propers que compartien alumnat, però per al pròxim curs 2021-2022 seran set les escoles i instituts adherits a este projecte", ha destacat Ibáñez. Estos centres són l'IES Font de Sant Lluís, IES Districte Marítim, IES Balears, IES Ramon Llull, IES Sorolla, el centre privat d'educació infantil, primària i secundària Salesians-Sant Joan Bosco i el centre privat d'educació infantil, primària i secundària Sant Vicent Ferrer-Dominics.

Tot i la càrrega horària que setmanalment tenen estos estudiants, s'ha comprovat que el seu rendiment escolar i musical és més gran. En este sentit, Ibáñez ha valorat que tant des de la comunitat educativa com des de l'administració hem “d’afavorir les mesures necessàries per a fomentar una societat més creativa i una educació integral en la qual l'alumnat gaudisca dels seus estudis i de la seua formació completa en els àmbits musicals i en els centres escolars, sense les conseqüències d'una immensa càrrega lectiva".

Gràcies a esta mesura "un gran nombre d'alumnes i alumnes en comú es beneficiaran de la regulació de la compatibilitat horària i la simultaneïtat entre els ensenyaments de règim general i els ensenyaments professionals de música. Esta experiència facilitarà i ajudarà al bon aprofitament d'estos dos ensenyaments paral·lels", ha valorat Ibáñez.

A la ciutat de València, a l'igual que a la resta de la Comunitat Valenciana, hi ha una enorme tradició musical, materialitzada en les bandes de música i cors, a més de l'elevada matrícula en els conservatoris de música. Per tant, el percentatge d'alumnat que estudia paral·lelament els ensenyaments professionals de música i estudis de secundària o batxillerat és destacat.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez