Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Homenaje Mayores - València

Vés enrere Homenaje Mayores

Volver

L'Ajuntament agraïx el llegat de 38 persones que enguany celebren el seu centèsim aniversari

• L'acte se celebra en el marc de la 40a Setmana de les Persones Majors

08/11/2023

  • L'alcaldessa ha participat en este homenatge que ha reunit en el Saló de Cristall a les 38 persones que, segons el Padró Municipal, complixen 100 anys en 2023
  • L'acte se celebra en el marc de la 40a Setmana de les Persones Majors

El Saló de Cristall de la casa consistorial ha sigut l'escenari del tradicional homenatge que l'Ajuntament de València celebra cada any per a honrar a les persones que durant eixos 12 mesos es convertixen en centenàries. En este acte, que s'emmarca en la programació de la Setmana de les Persones Majors, s'han evocat experiències dels últims 100 anys, moltes d'elles viscudes a València, i han aflorat sentiments i vivències de 32 dones i 6 homes, un 25 % de les 153 persones que, segons el Padró Municipal, durant 2023 han complit un segle de vida.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, acompanyada del regidor de Majors, José Vicente Gosálbez, ha presidit hui este homenatge als qui formen part de la memòria viva de la ciutat: 38 persones centenàries que han acudit fins a l'Ajuntament acompanyades dels seus familiars, i han sigut protagonistes d'un acte en el qual ha prevalgut "el respecte i l'agraïment per la seua contribució i pel seu llegat".

En la seua intervenció, l'alcaldessa, María José Catalá, ha manifestat que esta “és una magnífica oportunitat per a agrair-los tot el que han aportat al desenvolupament de la nostra ciutat i per a mostrar-los tot el nostre respecte, afecte, atenció i solidaritat. Al llarg de les seues vides, des de les seues diferents trajectòries tant personals com professionals, els nostres majors han protagonitzat i contribuït a l'evolució i la construcció del que hui és la ciutat de València, per la qual cosa són un tresor de saviesa, d'experiència i d'exemple”.

“Hui hem celebrat l'homenatge als centenaris, a aquestes persones veïns de València que compleixen 100 anys. Estem en la Setmana del Major i hui concretament estem crec jo amb els millors dels millors. 153 persones que compleixen 100 anys ací en el *Cap i Casal i hui ens acompanyen 38 persones”, ha indicat, per part seua, el regidor de Majors, José Vicente Gosálbez. Al seu torn, ha agraït a les seues famílies l'esforç que han fet perquè ells puguen assistir. “Per a nosaltres, per a aquest govern les persones són els primers i tant són els primers que cal ressaltar que en el pressupost que hem aprovat el 48% va destinat a polítiques de família. Entre els quals ens acompanyen hui, de les 38 persones que ens acompanyen, hi ha dues veneçolanes i una ucraïnesa. Les altres són espanyoles. A totes elles unes sentides i sinceres felicitats i a les famílies demanar-los que continuen cuidant-los com fins ara i, per descomptat, que complisquen molts més”, ha afegit.

Els centenaris i les centenàries que han sigut homenatjats i homenatjades són: Amparo Aparisi Verdes, Ana Argente Darocas, Aurora Barrera Lucas, Pilar Blanquer Gil, Ángeles Calatayud Beneyto, Heliodora Campos Ramos, Manuel Carbonell Sanz, María Cerdá Blanes, Teresa Cogollos Vicens, Mariana Comino Gálvez, Rosa Contells Llorens, María Teresa de la Concha Pellico, Concepción Dobón Puerta, Presentación Fenollosa Martínez, Carmen Terresa Escalona Márquez, Carmen García Urias, Josefa Gimeno Fito, Rosario Gimeno Ros, Amparo Gisbert Canet, Leocadia González Miguel, Rafael Hernández de Andrés, Isabel Mallol Jordán, Pedro Martinez Orts, Amparo Mecho Arnal, Francisco Millán Ferrer, José Morales Pérez, María Desamparados Navarro Gimeno, Rosa Nuñez González, Amelia Ortí García, Delfina Pérez Hinarejos, Beatriz Rossi Pachón, Francisca Ruiz Santa Quiteria Martínez, Manuel San Ambrosio López, Carmen Vázques Faus, Filomena Mir Muñoz, Luisa Deltell Amoros, Vitorina López Puerta y Virginia Sánchez Carrasco.

En el transcurs de l'acte, els responsables municipals han entregat la insígnia d'“Amable amb els Majors” als familiars que han acompanyat a les persones centenàries.

La quarantena edició de la Setmana de les persones Majors es va inaugurar el dilluns amb un altre acte homenatge “Als Nostres Millors Persones Majors de València”, que enguany ha destacat a dos entitats que treballen contra la soledat no desitjada de les persones majors: El Telefono de la Esperanza i l'associació Hogares Compartidos; al capellà titular del Cementeri General, Benjamín Zorrilla; i a títol pòstum, a Luis Manuel Ferri Llopis, més conegut com a Nino Bravo.

La programació d'esta setmana, organitzada “per a visibilitzar i retre homenatge als qui han contribuït en l'esdevenir de la ciutat”, es clausurarà divendres que ve amb un altre acte “emblemàtic”: la clausura del certamen intergeneracional “Iaio, iaia he d'explicar-te una cosa”.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

María José Catalá
José Gosálbez