Guía Policía Local cierre perimetral - València

Guía Policía Local cierre perimetral

Tornar

La Policia Local edita una guia per ajudar la ciutadania davant el tancament perimetral de València durant els caps de setmana

El regidor de Protecció Ciutadana diu que és un document “obert i viu que anirà completant-se”

• La guia pretén solucionar els dubtes de la ciutadania

27/01/2021

La Policia Local de València ha editat una guia per aconsellar la ciutadania i respondre els nombrosos dubtes que genera el tancament perimetral de la ciutat durant els caps de setmana. La guia, que està oberta i anirà completant-se, respon els dubtes laborals, professionals i personals que poden tindre ciutadans i ciutadanes que han d’entrar o eixir de la ciutat durant este període.

 

Què pot fer un ciutadà o ciutadana que viu en València però treballa, durant el cap de setmana, fora de la ciutat; pot o no pot tornar a casa un estudiant que té la Universitat fora de València o si els taxis poden eixir de la ciutat són alguns dels nombrosos dubtes que la ciutadania planteja a la policia local davant el tancament perimetral de València decretat per la Generalitat.

Per respondre eixes preguntes, la policia ha editat una xicoteta guia. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, diu que es tracta d’un document “viu que anirà completant-se amb les preguntes més recurrents que puguen sorgir en els pròxims dies”.

Tot i que el regidor ha insistit que “cal quedar-se a casa i limitar qualsevol desplaçament al màxim”, la guia pretén “ajudar i protegir la ciutadania en un moment tan crític com este”. Cano ha assenyalat que “cal complir les normes però, per a això, cal donar-los als ciutadans i ciutadanes tota la informació possible i que puguen fer qualsevol consulta de forma ràpida i eficaç”. La Policia Local ja va treballar en un document semblant amb la declaració de l’estat d’alarma de març de 2020, document que donava resposta a les preguntes de la ciutadania que telefonava al 092. Cano ha recordat que “aquella iniciativa de l’inspector Valera des de la sala CISE va ser de gran ajuda per a moltes persones que tenien dubtes sobre les seues situacions particulars”.

Recursos multimèdia

Aarón Cano