Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Gay Games - València

Vés enrere Gay Games

Volver

València oficialitza ser la seu dels Gay Games 2026

L'Ajuntament va signar el document que li unix a la Federation of Gay Games

• Cartell dels Games Gay 2026

06/02/2022

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha signat en representació del consistori valencià el document oficial que unix a la nostra ciutat amb la Federation of Gay Games (FGG), en el qual es compromet formalment a l'organització dels Gay Games de l'any 2026 en la capital del Túria.

 

Cal recordar que València va ser designada seu el mes de novembre passat després d'imposar-se la seua candidatura a Brighton (el Regne Unit), Guadalajara (Mèxic) i Munic (Alemanya).

La federació internacional es va decidir per València en tindre en compte la seua capacitat per a acollir un esdeveniment d'aquestes dimensions i després de visitar les instal·lacions esportives de la ciutat. Va destacar les seues infraestructures i equipaments esportius.

A més, València resulta un potent atractiu tenint en compte el seu clima, amb més de 300 dies de sol a l'any; la seua gastronomia o la seua agenda cultural. També es van posar en valor l'accessibilitat i les comunicacions amb la ciutat; l'aposta per la sostenibilitat i els espais verds; però, especialment, les possibilitats de desenvolupament personal que la ciutat ofereix a totes les persones, amb independència del seu sexe, origen ètnic, discapacitat o orientació sexual.

Després de la signatura del contracte, la responsable de l'esport municipal, Pilar Bernabé, ha destacat que “després de molts mesos de treball este és un moment solemne del qual estem molt orgulloses i orgullosos. Fem un pas més i continuem demostrant que som una ciutat tolerant i inclusiva, un lloc on totes les persones, sense excepció, poden gaudir d'una amplíssima oferta cultural, esportiva i d'oci”.

Així seran els Gay Games 2026

Els Gay Games 2026 es celebraran entre els mesos de maig i juny de 2026. L'esdeveniment durarà un poc més d'una setmana i acollirà competicions de més de 30 modalitats esportives. Entre elles, trobem esports autòctons com la pilota valenciana o el colpbol; esports nàutics, com la vela, el rem o el caiac pol; i arts marcials. També esports d'equip –bàsquet, vóley platja, hoquei, futbol, sóftbol o rugbi–, modalitats individuals –esgrima, tennis, golf o ciclisme– i novetats com són els e-sports o el quidditch.

L'esdeveniment, que també inclourà diverses activitats culturals, atraurà, previsiblement, a 15.000 esportistes i 100.000 visitants, la qual cosa suposarà un impacte econòmic per a la ciutat de més de 120 milions d'euros. En este sentit, els Gay Games es convertirien en l'esdeveniment esportiu més important de la Comunitat Valenciana, després de la America’s Cup.

Els Gay Games són esdeveniment esportiu i cultural que, des de 1982, ofer.eix un entorn segur per a la pràctica esportiva del col·lectiu LGBTQ+ i té com a principis bàsics la participació, la inclusió i la diversitat. La pròxima edició, la de 2022, es durà a terme a Hong Kong.

Recursos multimedia

Pilar Bernabé