Furgonetas híbridas Policía Local - València

null Furgonetas híbridas Policía Local

Tornar

L'Ajuntament adquirix 13 furgonetes híbrides que serviran per a millorar la mobilitat de la policia de proximitat

Aarón Cano: “És una aposta per millorar la mobilitat de la Policia Local i un pas més per descentralitzar la plantilla”

Les noves furgonetes de la Policia Local

• Les noves furgonetes de la Policia Local

29/03/2021

La Policia Local de València ha presentat 13 furgonetes d'última generació, que completaran la flota de vehicles de les diferents Unitats de Districte. Es tracta de 10 furgonetes híbrides, que compten amb el certificat mediambiental ECO de la DGT, així com altres tres furgonetes dièsel de nou places. El regidor de Protecció Ciutadana Aarón Cano ha indicat que esta inversió “suposa una aposta clara per la sostenibilitat, un canvi de vehicles en el qual estem procedint els últims anys que reforçarà la presència de la Policia Local en els diferents barris de la ciutat i la sensació de seguretat de la ciutadania”.

 

Un dels vehicles es destinarà a la la Unitat de Convivència i Seguretat, UCOS, un altre a la recentment creada Unitat de Drons, que segons ha indicat Cano “és una de les quals més estem potenciant i és la que canviarà el paradigma legal i ens exigirà un desenvolupament molt major, i la resta aniran a les unitats de districte. “És una aposta per millorar la mobilitat de la Policia Local i un pas més per descentralitzar la plantilla de la Policia Local, una de les apostes que vam fer al principi d'esta legislatura”.

Els vehicles estan equipats amb retolació policial, i porten instal·lat un pont de llum prioritària led, que millora sensiblement la visibilitat dels mateixos -respecte als vehicles d'anteriors generacions- quan realitzen servicis d'urgència, tant de dia com de nit. Des de la regidoria de Protecció ciutadana s'ha fet un esforç per adquirir vehicles ecològics, que reduïsquen al màxim la contaminació i que siguen capaces de complir amb les funcions policials, ja que s'utilitzen les 24 hores del dia. Compten amb el sistema Star-Stop, certificat Euro NCAP de seguretat, distribució electrònica de frenada assistent d'arrancada en pendent i control de pressió de pneumàtics.

Les furgonetes híbrides tenen un cost per unitat de 30.550 euros i les dièsel de 26.751 euros, en el qual s'inclou la retolació i els elements policials d'emergència. El total, l'adquisició d'estos vehicles ha suposat un desemborsament de 385.803 euros, per part del consistori.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Aarón Cano