Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Fundación Gay Games - València

Vés enrere Fundación Gay Games

Volver

Es presenta la Fundació València Diversitat per arrancar els Gay Games 2026

Javier Mateo: “La fundació omplirà la ciutat d’activitats per fer créixer un esdeveniment que posicionarà València com a capital de la diversitat”

• En 2026, València acollirà competicions de fins a 36 modalitats esportives i atraurà unes 15.000 persones participants i 100.000 visitants.

06/08/2022

La plaça de l’Ajuntament servirà d’escenari esta vesprada per a la presentació de la Fundació València Diversitat, l’entitat responsable d’organitzar els Gay Games 2026 que se celebraran a València. L’acte de presentació de l’entitat tindrà lloc durant el València Summer Colors, un esdeveniment presentat per Tracy Pop, que comptarà amb actuacions musicals com les de Rosa López, entre altres. El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha destacat que “València es convertirà en la capital de la diversitat”.

 

“Esta vesprada al València Summers Colors presentarem la fundació que desenvoluparà els Gay Games a València per a l’any 2026. Una fundació que omplirà d’activitats esportives, socials i lúdiques estos quatre anys en què tenim com a objectiu sumar cada dia més persones a este gran esdeveniment esportiu i social que posicionarà València com la capital mundial de la diversitat”, ha explicat Mateo, qui assistirà a l’esdeveniment junt amb l’alcalde en funcions, Carlos Galiana; la regidora d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, i altres membres de l’equip de govern.

L’objectiu principal de la Fundació València Diversitat és la de promoure, organitzar i celebrar els València Gay Games 2026, esdeveniment internacional esportiu, cultural i artístic, fundat per la Federation of Gay Games sota els principis de “participació, inclusió i superació personal”, i que “promou l’esperit d’inclusió, convivència, cohesió social i participació activa a través de l’esport”.

El regidor d'Esports ha destacat “l’aposta que ha realitzat l’Ajuntament” perquè València superara altres candidatures com Guadalajara (Mèxic) o Munic (Alemanya) i es convertira en la seu dels Gay Games 2026, una gran trobada que impulsa l’esport i la cultura diversos, igualitaris i inclusius, no només per a les persones del col·lectiu LGTBI+, sinó per a qualsevol persona, independentment de l’orientació sexual, identitat de gènere, creences i capacitats físiques o intel·lectuals.

“Si València ha estat triada és pels valors que la representen: som una ciutat tolerant i inclusiva, un lloc on totes les persones, sense excepció, poden gaudir d’una amplíssima oferta cultural, esportiva i d’oci. És una gran oportunitat per a la nostra ciutat acollir estos jocs, que seran els millors Gay Games de la història”, ha manifestat Mateo.

Impacte

En 2026, València acollirà competicions de fins a 36 modalitats esportives i atraurà unes 15.000 persones participants i 100.000 visitants. Els Gay Games van celebrar la primera edició a la ciutat estatunidenca de San Francisco, l’any 1982, sota la premissa de “promocionar i augmentar l’autorespecte de lesbianes i homes gais del món i generar respecte i comprensió del món no gai, principalment a través de l’organització d’un esdeveniment internacional atlètic i cultural obert a la participació i realitzat cada quatre anys, conegut habitualment com a Gay Games”, segons subratlla l’organització dels jocs. En esta primera convocatòria van competir atletes d’un centenar de països, tot i que amb els anys esta xifra inicial de participants ha anat augmentant fins superar els 10.000, i així mateix s’ha anat incrementant el nombre de disciplines esportives.

A més de la importància com a eina de sensibilització i formació en conceptes com la inclusió i la igualtat, els Gay Games tenen també un important impacte econòmic sobre les ciutats, que en el cas de València, i prenent com a referència anteriors seus on s’ha celebrat, com París, Amsterdam o Toronto, podria superar els 130 milions d’euros.

Recursos multimedia

Javier Mateo