Fraude Palacio de Congresos - València

Fraude Palacio de Congresos

Tornar

El Palau de Congressos reforça els protocols interns i informa amb total transparència sobre el frau

El Consell d’Administració es reunix per a tractar el fets que formen part d’una investigació oberta

• La setmana passada es va detectar un frau de 21.000 € per suplantació d'identitat de l'empresa de seguretat

15/02/2021

El Palau de Congressos de València ha reforçat tots el protocols de funcionament intern i ha informat este matí amb total transparència al Consell d’administració, reunit de manera extraordinària, sobre el frau de 21.000 euros per la suplantació d'identitat de l'empresa de seguretat, detectat la setmana passada.

 

Durant la reunió, s’han exposat els fets que van ocórrer la setmana passada i pels quals, el Palau de Congressos de València va ser víctima d'una estafa mitjançant la qual es va suplantar la identitat de l'empresa de seguretat que treballa per a l'edifici. El passat 16 de desembre el Palau va rebre un correu electrònic del supòsit proveïdor d'este servici de seguretat, anunciant el canvi del seu compte bancari. El correu adjuntava una carta signada per l'empresa, amb les dades corresponents i el certificat de titularitat del compte emés per una entitat bancària amb la qual treballa el Palau. Una setmana després, es va pagar de manera electrònica la partida de factures transmeses pels seus proveïdors, entre les quals es trobava una l'empresa de seguretat del mes de novembre de 2020, per valor de 21.020,11 euros, que es va abonar al suposadament nou compte bancària.

«Tots els esforços estan ara posats a enfortir i fer més eficients els protocols ja existents», ha anunciat el regidor i president del Palau de Congressos, Emiliano García. «La investigació dels fets continua oberta i ja s'han reforçat els protocols de seguretat interns del Palau, de manera que es puga extremar la supervisió d'esta mena de processos», ha afirmat.

Per la seua banda, la directora gerent del Palau, Sylvia Andrés, ha subratllat que «el pagament es va realitzar seguint el protocol de signatura mancomunada del Palau de Congressos i no es va rebre cap mena d'avís per part del banc sobre anomalies en la coincidència del compte amb el titular». De fet, ha precisat que el frau es va detectar quan l'empresa en qüestió va retornar el pagament de la factura corresponent al mes de desembre i va informar que no havia rebut el pagament del mes de novembre.