Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Finalización obras Peris y Valero y apertura al tráfico - València

Vés enrere Finalización obras Peris y Valero y apertura al tráfico

Volver

El Cicle Integral de l'Aigua reobri al trànsit Peris i Valero després de concloure les obres un any abans del que es preveia

Elisa Valía posa en valor la renovació d'una canonada arterial que millora la pressió i el cabal que rebrà el veïnat i reduïx el risc de trencaments

• Obres del Cicle Integral de l'Aigua a l'avinguda de Peris i Valero

05/08/2021

Les obres de renovació de la canonada arterial que discorre per l'avinguda de Peris i Valero quedaran concloses hui mateix, un any abans d’allò que estava previst, per la qual cosa demà divendres s'obrirà completament la via al trànsit rodat. En concret, l'Ajuntament de València, a través de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua, ha invertit 3.307.551 euros en la rehabilitació de més d'un quilòmetre i mig d'esta important canalització, ja que d'ella depenen altres conduccions per subministrar aigua potable a la ciutadania.

 

Amb esta intervenció es beneficien de manera directa prop de 200.000 veïns i veïnes, que són les persones que viuen als barris de Montolivet, En Corts i Malilla. No obstant això, en tractar-se d'una canonada arterial, els beneficis d'haver-la renovat són molt més, perquè enllaça amb altres conduccions per donar servici a més zones de la ciutat.

Si bé la previsió era concloure les obres d'este projecte de gran envergadura a la fi de l'any 2022, els treballs queden finalitzats des de hui mateix. El fet que es poguera desviar el trànsit pels carrers de Maties Perelló i dels Centelles per poder aprofitar l'ample de la via de Peris i Valero ha permés accelerar de manera considerable les tasques amb afecció en la calçada.

“L'esforç titànic realitzat té els seus fruits, ja que podem concloure l'obra i obrir el pas al trànsit molt abans del que es previa. Un dels objectius des de l'inici era organitzar els equips i els mitjans dels quals disposem per acurtar els terminis. I, encara que es va generar una alternativa de pas per als vehicles, és evident que tornar a obrir una de les principals avingudes de la ciutat amb tanta antelació és una bona notícia, també per la quantitat de comerços i veïns i veïnes que viuen a l'avinguda i patien les molèsties”, ha explicat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía.

La renovació d'esta canonada arterial “és de gran rellevància, ja que millora la qualitat de l'aigua en ser distribuïda a través d'una conducció nova, i també repercutix en la pressió i el cabal que rebran ara els veïns i veïnes”, ha continuat Valía.

“La llista de beneficis és llarga”, ja que, en paraules d'Elisa Valía, “amb esta intervenció disminuïxen les possibilitats que es produïsquen trencaments, amb el consegüent benefici en termes d'estalvi d'aigua en minimitzar el risc de fugues i estalvi econòmic, ja que les renovacions preventives són sempre molt més econòmiques que les reparacions urgents”.

Recursos multimedia

Elisa Valía