Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Feria de Artesanía Primavera - València

Vés enrere Feria de Artesanía Primavera

Volver

La Fira d’Artesania de Primavera ompli la plaça de l’Ajuntament

El certamen acull fins el 7 de maig més de 30 llocs de venda amb productes tradicionals i contemporanis, així com tallers demostratius de diversos oficis

• Cartell de la fira

26/04/2023

Els 32 estands de la III Fira d’Artesania de Primavera instal·lats a la plaça de l’Ajuntament oferixen fins el pròxim 7 de maig peces tradicionals i avantguardistes d’elaboració pròpia, i tallers demostratius d’oficis i tècniques de la mà de professionals. L’alcalde, Joan Ribó, junt amb la regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud, i la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, s’ha acostat este matí a la mostra, organitzada per Arteval, Associació d’Artesans Valencians, en col·laboració amb el consistori.
 

En horari de 10:30 a 14:00 hores, i de 16:30 a 21:00 hores, el públic pot conéixer un ventall de propostes d’artesania fetes a València. A més, en la caseta del Centre d’Artesania Comunitat Valenciana es realitzen tots els dies tallers per mostrar el procés i els detalls que n’hi ha darrere. L’objectiu del certamen, que enguany celebra la tercera edició, és promoure l’artesania autòctona i posar de relleu la seua qualitat i exclusivitat.

En la fira estan representants diferents oficis, com ara la joieria, la ceràmica, la fusta, el vidre o el tèxtil. Tots els participants són professionals acreditats amb el document de qualificació artesana i venen treballs fets per ells mateixos. Una de les normes per disposar d’una parada és que, si no es pertany al gremi de l’orfebreria, no es pot exposar més d’un 25 % de bijuteria, per tal de garantir la qualitat dels productes.

Durant el recorregut pels estands, Joan Ribó ha destacat el fet de portar al nucli urbà el sector de l’artesania per acostar-la a valencians i visitants, així com el valor turístic de l’esdeveniment. D’altra banda, ha assenyalat que la iniciativa permet consumir productes de proximitat, manufacturats i amb menor petjada de carboni. En la mateixa línia s’han pronunciat les regidores Lucía Beamud i Maite Ibáñez, qui han acompanyat l’alcalde al llarg de la visita.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr