Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Fase participativa Pla Verd - València

Vés enrere Fase participativa Pla Verd

Volver

Ja està en marxa la fase propositiva del Pla Verd i de la Biodiversitat amb quatre activitats de participació

El vicealcalde explica que s’han iniciat les consultes al públic adult, la tercera edat, la infància i els joves per reflexionar sobre la infraestructura verda de la ciutat

• El Festival es desenvolupa del 2 al 31 de julio al Teatro Principal i en diferents pobles i barris de la ciutat

08/06/2022

Després del tancament de la fase d'anàlisi i diagnòstic amb la validació per part del grup motor, el Pla Verd i de la Biodiversitat de València s'endinsa durant juny i juliol en una nova etapa de caràcter més propositiu. «En esta segona fase de redacció del Pla, que ja està en marxa, la voluntat és concitar el nombre més gran de veus a través del procés de participació pública», ha explicat el vicealcalde i regidor de l'àrea d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

 

Al llarg de les pròximes setmanes es desenvoluparan fins a quatre activitats de participació pública en obert encaminades a la producció col·laborativa de propostes del Pla Verd i de la Biodiversitat de València. Cadascuna d'estes activitats es relaciona amb un àmbit diferent en el qual millorar la infraestructura verda i la biodiversitat urbana; i està dirigida, de la mateixa manera, a un grup de població diferent.

La primera campanya de participació pública està dirigida al públic d'edat adulta. «Amb ella es pretén reflexionar sobre la presència de la biodiversitat l'interior de les vivendes i en les zones comunes dels edificis, com els balcons o terrasses comunitàries», ha explicat Campillo. Es desenvolupa en exclusiva en les xarxes socials de @VLCVerda. Tota la informació per a participar està en l'enllaç https://plaverdvalencia.com/propostes-collaboratives/.

La següent dinàmica, realitzada en col·laboració amb la regidoria d'Envelliment Actiu, està enfocada a la tercera edat, i busca descobrir com és el verd que envolta a esta part de la població; si disposen d'espais vegetats prop de les seues cases. «Per a dur-la a terme s'ha creat una fitxa amb preguntes relacionades per a conéixer quina és la visió de la tercera edat sobre les zones verdes que freqüenten», ha detallat el regidor d'Ecologia Urbana. S'habilitarà un qüestionari en línia per a les persones que ens puguen respondre en línia i, d'altra banda, estes fitxes es ficaran a la disposició de gran part dels centres municipals d'activitats per a persones majors de la ciutat de València perquè es puguen respondre també en format físic.

«Tampoc és possible oblidar-se de la infància», assenyala el vicealcalde Campillo, que afegeix: «Per este motiu, s'ha creat una dinàmica dirigida per als més xicotets. Ací es busca saber com veuen els xiquets i xiquetes la zona verda que més concorren». En este cas s'han preparat dos fitxes, una per als alumnes de tercer i quart curs i una altra per a cinqué i sisé, cadascuna adaptada a l'edat dels xiquets i xiquetes. Estes fitxes es posaran a la disposició de diversos centres educatius de València. Les dos fitxes volen que l'alumnat faça una representació dels parcs que més freqüenten, que mostren les coses bones i les dolentes d'estos espais i que realitzen una última representació del parc en perfectes condicions.

Per finalitzar, l'última dinàmica, dirigida al públic jove, amb la col·laboració de la regidoria de Joventut, «busca descobrir quines zones verdes creuen que necessiten un canvi important», explica Sergi Campillo. Per a saber quines són estes zones s'utilitzarà una eina en la qual els i les joves podran marcar en un mapa de la ciutat de València quina és la zona verda que necessita un canvi. Per a completar esta part de la dinàmica, hauran de comentar per què i, a més, hauran de plantejar canvis que comporten una millora en la zona verda en qüestió.

Totes estes activitats de participació, que estan anunciades en les xarxes socials de @VLCVerda (Twitter, Facebook i Instagram), nodriran la fase propositiva de la redacció del Pla Verd. D'esta manera, l'estratègia tractarà d'incorporar i fer seues les propostes de millora de la infraestructura verda i de la biodiversitat que hagen sorgit d'este procés transversal de consulta.

Recursos multimedia

Sergi Campillo