Exposición El esplendor de las Rocas - València

Exposición El esplendor de las Rocas

Tornar

Una exposició amb fotografies d’Antonio Cortés mostrarà al Museu del Corpus “L’esplendor de les Roques”

Dijous, dia 27, s’inaugurarà la mostra centrada en els singulars carros triomfals que es conserven al Museu del Corpus – Casa de les Roques de València.

• Cartell

23/05/2021

Dijous vinent, 27 de maig, s’inaugurarà en la Sala dels Cavallets del Museu del Corpus - Casa de les Roques de València una nova exposició fotogràfica centrada en les roques. Amb el títol ‘L’esplendor de les Roques’ la mostra exhibirà una selecció important d’imatges del fotògraf Antonio Cortés, especialista a captar els diversos aspectes i ambients de la cultura festiva valenciana, i molt especialment de la festa del Corpus Christi.

 

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha fet una crida a disfrutar d’esta exposició, centrada en els singulars carros triomfals que es conserven en el Museu del Corpus - Casa de les Roques. “Són uns elements centrals de la festa del Corpus, que amb la seua desfilada pels carrers de València conferixen singularitat, bellesa i plasticitat a la festa”.

Cortés ha dirigit la seua mirada a les roques en l’espai públic, eixint de la Casa de les Roques, desfilant fins a la plaça de la Mare de Déu, on després són exhibides, i també en plena processó vespertina. “Es tracta d’imatges poderoses que capten la força icònica, simbòlica i popular de les roques, l’esplendor d’unes obres artístiques úniques en el seu gènere, autèntics tresors del nostre patrimoni festiu que cal protegir i reivindicar”, ha destacat Galiana.

Cortés és autor de huit llibres i coautor d’uns altres cinc de fotografies sobre la cultura festiva valenciana, on destaca ‘València, la ciudad de las fiestas’ i, concretament sobre la festa del Corpus, ‘El Corpus de València’, ‘De las rocas al Patriarca’, ‘La festa del Corpus’, ‘La procesión del Corpus’ o ‘La música del Corpus’. A més, ha col·laborat en 26 llibres sobre festes valencianes, ha realitzat 11 exposicions i ha col·laborat en altres 35. És també autor de pòsters, fullets, estampes i tríptics i ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació. Posseïx nombrosos premis i mencions que reconeixen la qualitat de la seua obra fotogràfica.