Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Expo Sorolla La Marina - València

Vés enrere Expo Sorolla La Marina

Volver

La Base acull des d'este dijous l'exposició immersiva “Sorolla, una nova dimensió”

L'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, ha visitat esta vesprada la mostra en el marc de l'Any Sorolla, que commemora el primer centenari de la mort del pintor valencià

• L'exposició viatjarà l'any que ve per altres ciutats d'Espanya i del món

15/06/2023

En el marc de l'Any Sorolla, en complir-se el primer centenari de la mort del reconegut pintor valencià, la Marina de València acull des d'esta vesprada l'exposició immersiva “Sorolla, una nova dimensió”, que podrà veure's fins el pròxim mes de desembre en l'edifici de la Base. L'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, ha assistit a l'obertura d'esta mostra que planteja una manera “diferent” d'aproximar-se a l'obra de Sorolla mitjançant l'aplicació de les noves tecnologies de tractament de la imatge i el so i la realitat virtual.
 

L'exposició permetrà als visitants conéixer en profunditat el pintor valencià i submergir-se en el seu entorn pictòric a través de la tecnologia més avançada. Es tracta d'una iniciativa desenvolupada per l'entitat creativa Layers of Reality, i es caracteritza perquè combina realitat virtual amb projeccions i les últimes tècniques audiovisuals i sonores per a “submergir” literalment les persones visitants en l'univers de colors, pinzellades i llum del reconegut pintor nascut a València. L'exposició compta amb recursos museogràfics de caràcter didàctic i interactiu, i oferix projeccions immersives en visió 360°, així com realitat virtual, instal·lacions digitals, escenografies i altres recursos tecnològics.

L'alcalde en funcions ha destacat l'elecció de la Marina de València com l'escenari d'esta mostra multidisciplinària, precisament, perquè és un espai que conjuga la connexió de la ciutat amb la mar i el port i també amb la innovació i la creativitat. “L'any del centenari de la mort del pintor –ha subratllat Joan Ribó- esta exposició és una fantàstica oportunitat per a posar en relleu la figura d'un dels valencians més il·lustres i universals i acostar-se a conéixer o a admirar de nou la seua obra”.

La Base acull les propostes immersives, que es poden gaudir en una sala de 300 m² de superfície i 13 metres d'altura. Les i els visitants poden assistir en este espai a la projecció d'una pel·lícula en 360° elaborada a partir d'imatges de les pintures de Sorolla i altres suports artístics i documentals. Així mateix, el públic disposa d'ulleres de realitat virtual que li permeten “moure's” per l'interior dels quadres més representatius de Sorolla. La proposta inclou també motion graphics, animacions en 2D i 3D, efectes digitals i altres tècniques generatives, així com una banda sonora composta especialment per a esta exposició.

Finalment, la mostra inclou un espai denominat Art Digital, que constituix “un àmbit específic en el qual mostrar les interpretacions de l'obra de Sorolla fetes per artistes digitals, entre les quals es destaca la participació de les unitats experimentals en creació audiovisual i digital de la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València”, tal com han explicat els promotors.

Una vegada concloga la seua estada a València, desembre que ve, l'exposició “Sorolla, una nova dimensió” prolongarà el seu recorregut de manera itinerant en dos àmbits, estatal i internacional: d'una banda, s'exhibirà a les ciutats d'Alacant i Castelló; i també tindrà un itinerari internacional, amb presència en ciutats com Brussel·les, Londres o Nova York, al llarg de l'any 2024.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr