Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Estaciones multiparamétricas red de agua - València

Vés enrere Estaciones multiparamétricas red de agua

Volver

El Cicle Integral de l'Aigua avança en la digitalització d'avantguarda amb estacions multiparamètriques per a enfortir la vigilància de la xarxa

Elisa Valía: “València és l'espill en què es miren altres ciutats perquè treballem de manera eficient i sostenible”

• El projecte millorarà el control sobre la xarxa, permetrà treballar amb les dades que s'obtindran i millorarà la resiliència dels sistemes

08/06/2022

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha comprovat este dimecres la instal·lació ja conclosa de les estacions multiparamètriques distribuïdes de manera estratègica per la xarxa. Es tracta d'un total de 13 estacions per al mesurament en continu de paràmetres fisicoquímics i microbiològics de l'aigua potable de València mitjançant equips de sensorización, comunicació i interpretació per a la vigilància en remot de la qualitat de l'aigua subministrada.

Tal com ha explicat la regidora durant la seua visita este matí a diverses d'estes estacions, el projecte “millorarà el control sobre la xarxa, permetrà treballar amb les dades que s'obtindran i millorarà la resiliència dels sistemes". En este sentit, ha insistit en “la necessitat d'implementar tots els factors que aporten sostenibilitat a la xarxa”.

“Des de l'Ajuntament de València busquem constantment l'excel·lència i en estos moments hem d'aprofitar la conjuntura del sector de l'aigua, amb els nous reptes plantejats, que passen pel perfeccionament del servici des de la digitalització”, ha explicat la regidora, qui ha volgut puntualitzar que “la digitalització no és el destí, però sí la via cap a l'eficiència i resiliència del sistema i, per això, ja recorrem este camí”.

A més, de les tretze estacions multiparamètriques, quatre estan alimentades amb energies renovables mitjançant panells fotovoltaics d'energia solar. El projecte també incorpora dos Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUD) per al màxim aprofitament de l'aigua. “El respecte al medi ambient no es limita a l'ús del recurs, sinó que a més treballem per a reduir la petjada de carboni de la nostra activitat i contribuir a la recàrrega sostenible dels aqüífers que són el nostre salvavides del futur”, ha explicat Valía.

La instal·lació de les estacions multiparamètriques s'ha realitzat en un termini de tretze mesos i el pressupost dels treballs ha ascendit a 1.065.649 euros. “Estes inversions es traduixen en robustesa de la xarxa sense perdre mai la mirada mediambiental i, a més, afavorixen la incorporació del coneixement capdavanter en innovació en el sector públic, des d'on impulsem el teixit productiu i, per descomptat, la investigació”.

“L'emergència climàtica marca el full de ruta, que no és una altra que l'aprofitament d'un recurs tan valuós com és l'aigua”, ha explicat la regidora. Segons ha asseverat, “València és l'espill en el qual es miren moltes altres ciutats perquè treballem amb l'aigua de manera eficient i sostenible. De fet, la nostra ciutat va liderar la implantació de la telelectura en els comptadors, i ara fem passos molt més avançats com el mesurament de la qualitat d'aigua en continu”. Així, la regidora ha afirmat que “València és referència nacional i internacional en el sector”, i ha afegit que “podem dir-ho amb el cap ben alt i sense por d'equivocar-nos”.