S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Estacionamiento residencial. Barrio Botànic - València

Vés enrere Estacionamiento residencial. Barrio Botànic

Tornar

El Botànic serà el pròxim barri de València amb estacionament residencial

El regidor de Mobilitat Sostenible ha compartit amb entitats veïnals, socials i empresarials esta proposta que garantirà 424 places per a residents

• Carrers de la futura zona residencial d'estacionament

15/11/2022

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha proposat la implantació de la zona residencial d'estacionament en el barri del Botànic. Esta iniciativa contempla 424 places de residents (193 d'ús exclusiu –verds- i 231 d'ús preferent –taronges), situant-se estes últimes als carrers interiors de Guillem de Castro i de Ferran el Catòlic, la qual cosa permetrà el seu ús diürn als visitants i clients dels comerços de la zona. A més, amb la finalitat de facilitar l'accés fluid al Mercat de Rojas Clemente, se situarà en el seu entorn bona part de les 116 places de zona blava, quedant la resta per al carrer de Quart i de Guillem de Castro.
 

Esta proposta, presentada pel regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i per personal tècnic municipal, a entitats veïnal, socials, culturals i empresarials de la zona, ha sigut acceptada. Així, segons ha explicat el regidor, després de reunir-se ahir de vesprada amb representants del Col·lectiu Veïnal del Botànic, les comissions falleres de Borrull-Túria, Doctor Sanchis Bergón-Túria o Borrull-Socors, el Jardí Botànic i l'Associació de Comerciants d'Extramurs-ACOMEX, “resoltes els dubtes i comentat algunes particularitats per part dels assistents, la proposta ha sigut acceptada, així com l'inici del procés administratiu per a la seua posada en marxa, que no es produirà fins almenys dos mesos després de ser aprovada en Alcaldia i publicada en el BOP".

“Durant eixos dos mesos (com ja va succeir a Russafa, on a data d'ahir ja hi havia 1.620 vehicles registrats) el veïnat podrà registrar-se com a potencials persones usuaries, de cara a poder gaudir-la des del primer dia”, ha afegit l’edil.

Pel que respecta a l'horari d'entrada en funcionament de l'exclusivitat d'ús per part dels residents de les places taronges, abordat també en la reunió celebrada amb les entitats veïnals, s'ha decidit adoptar el mateix que opera en Russafa (regulat de dilluns a divendres de 9 a 19 hores, i dissabtes de 9 a 15 hores, i exclusiu per a residents la resta de franges horàries).

El cost anual establit per a l'ús residencial de les Zones Verda i Taronja és de 86’20 € a l'any (7’18€ al mes), mentre les persones visitants podran estacionar en les Zones Blava i Taronja des de 0’55 euros i 1’10 euros, respectivament, els primers 25 minuts, fins a 1’70 i 3’30 euros respectivament per l'estada màxima de dues hores.

La petició d'implantació de l'estacionament de residents en el barri es remunta als anys d'introducció de la seua primera versió a Ciutat Vella, quan es va incrementar la pressió d'estacionament en la perifèria d'este, sent el barri del Botànic el principal afectat. “Des de llavors, esta demanda ha sigut una constant, acompanyada també de les reclamacions no sols de destinar part de l'estacionament que hi ha a residents, sinó també a la introducció d'arbratge o a un ús de l'espai públic de major qualitat”, ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible Giuseppe Grezzi.

Així es va acreditar també en les conclusions del Procés Participatiu ‘El Botànic és mou’ realitzat en 2016 i que ja va servir de base per a actuacions posteriors com la conversió en zona de vianants de la plaça de Rojas Clemente. Ara, una vegada introduïda la possibilitat en l'actual Ordenança de Mobilitat i amb el servici funcionant amb total normalitat a Ciutat Vella i Russafa, segons estava previst en els plecs del contracte de l'ORA s'ha realitzat l'estudi de la zona per a atendre esta demanda que compagina la prioritat de disposar d'estacionament dels residents amb la possibilitat dels no residents d'estacionar per breus períodes en horari comercial; la zona blava al voltant del Mercat de Rojas Clemente, i els carrers de Quart i de Guillem de Castro; i l'exclusivitat residencial nocturna a l'interior “afavorint també el descans, com s'ha experimentat amb notable èxit en Russafa”, ha destacat també el regidor.