Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Embarcadero Gola del Pujol - València

Vés enrere Embarcadero Gola del Pujol

Volver

Comencen les obres de restauració de l’embarcador de la Gola del Pujol

L’embarcador de la Gola del Pujol és Bé de Rellevància Local i les obres estaran finalitzades després de l’estiu

• Imatge actual de les obres en l'embarcador

28/07/2021

L’Ajuntament ha encetat les obres de restauració, consolidació i posada en valor paisatgístic de l’embarcador de la Gola del Pujol, al llac de l’Albuferaque estaran acabades el pròxim mes de setembre.El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, que ha visitat les obres amb la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha avançat que “en poques setmanes tindrem totalment rehabilitat l’embarcador de la Gola del Pujol”.

 

Campillo ha afirmat que “visitem les obres de rehabilitació de l’embarcador de la Gola del Pujol, un edifici que es trobava abandonat. Fins fa algunes dècades s’emprava com a embarcador municipal per reparar barques de l’Albufera però ja fa molt de temps que havia deixat de tindre ús”. El regidor ha explicat que “l’embarcador és un bé de rellevància local (BRL) i tenim el deure de conservar-lo. A més, després de la seua rehabilitació, es convertirà en un centre d’interpretació de la navegació de l’Albufera”. Sergi Campillo ha anunciat, a més, que “posarem cartells explicant la importància de la navegació en este llac i, a més, recordant que tant la pesca tradicional de l’Albufera com la navegació amb vela llatina són béns d’interés cultural (BIC), declarades fa pocs anys per la Generalitat. Per tant, en esta visita d’obra volíem vore com avançaven les obres i per anunciar que, en poques setmanes, tindrem totalment rehabilitat l’embarcador de la Gola del Pujol”.

Per la seua banda, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha assegurat que “el nostre govern ha fet un canvi de paradigma respecte del que havien estat fent els successius governs anteriors del PP. La sostenibilitat i les polítiques mediambientals tenen un pes específic en les inversions que fa este Ajuntament i, a més, estes inversions es fan de forma homogènia en tota la ciutat, amb especial atenció als pobles de València, tan abandonats en èpoques passades”. La regidora ha repassat la col·laboració del servici d’arquitectura i els serveis centrals tècnics amb la Regidoria de Devesa-Albufera i ha afirmat que, “a més de la rehabilitació de l’antic varador de l’embarcador de la gola de Pujol, hem fet diverses actuacions com la rehabilitació de la casa forestal, el casal d’esplai, el semiller o la instal·lació d’enllumenat mediambientalment sostenible en la zona de la Casbah”.

Rehabilitació de l’Embarcador

L'obra de restauració de l’embarcador inclou la reconstrucció de la coberta, el sanejat i recuperació dels murs, bigues i llindes, la recuperació de la fusteria i restes d'arqueologia industrial, com corrioles i cadenes. També inclou el sanejat d'una part del paviment dels molls de l'embarcador. Un panell informatiu mostrarà els seus valors etnogràfics i paisatgístics.

El preu de l’adjudicació del contracte és de 138.303 euros, IVA inclòs, i s’espera que les obres estiguen acabades després de l’estiu.

L’embarcador de la Gola del Pujol és un dels llocs més visitats i emblemàtics del Parc Natural de l'Albufera, un edifici en el que històricament es protegien, reparaven i mantenien les barques municipals. L’embarcador està considerat Bé de Rellevància Local i presenta un estat de deteriorament que precisa d’una intervenció de consolidació i restauració.

L’edifici es va construir entre 1959 i 1960. En l’interior hi havia una grua per alçar les barques i reparar-les i en l’exterior disposava d’una barra de mesura per controlar l’alçària de l’aigua del llac. L'edifici va mantenir el seu ús fins a finals de la dècada dels 80 del segle passat.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Sergi Campillo