Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Edificio Murillo - València

Vés enrere Edificio Murillo

Volver

Vivenda inicia les obres de rehabilitació d’una finca al barri del Pilar per a lloguer assequible

Isabel Lozano: “Un dels nostres objectius és consolidar la ‘residencialització’ del centre històric de la ciutat i evitar que s’expulse els veïns i veïnes d’este entorn”

• L’edifici va ser una escola d'escacs fins al 2009

05/04/2022

La regidora de Vivenda de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha anunciat que el consistori ha adjudicat ja per un import de 215.754,62 euros la rehabilitació d’un edifici al barri del Pilar amb planta baixa i tres pisos que anirà destinat a vivendes de lloguer assequible de l’Ajuntament de València. L’empresa adjudicatària ha sigut Solve UP i tindrà un període de vuit mesos per a desenvolupar estes obres.

 

La regidora Isabel Lozano ha dit que “la iniciativa està destinada a incrementar la dotació del parc públic de lloguer municipal, dotant a l'Ajuntament d'un parc públic de vivendes cada vegada major, per a poder atendre millor els col·lectius amb necessitats d'habitatges, afavorir el primer accés a les persones joves, atendre les persones que tenen dificultats per a accedir al mercat lliure del lloguer tot i estar treballant o a les persones majors o amb discapacitat i, amb caràcter general, per millorar les condicions perquè el dret a l'habitatge es garantisca de manera efectiva a la nostra ciutat”.

L’edifici, situat al costat del solar de l'antic Teatre Princesa, es troba al carrer Murillo, 8 i va ser fins al 2009 una escola d'escacs. L'edifici compta amb tres altures i es troba sense ús 13 anys. Va ser una escola d'escacs, ja que el baix es va cedir a una entitat d'esta modalitat mitjançant resolució d'Alcaldia del 10 de juliol del 1990. Va estar actiu des d'esta data fins al 27 de febrer del 2009, quan es va produir l’incendi de l'antic Teatre Princesa que va obligar a precintar el local. Posteriorment, les ruïnes del Princesa van ser enderrocades i hui l'edifici només compta amb un solar al costat. Des de la clausura, l'immoble del consistori havia estat tapiat.

Amb esta dotació, l'Ajuntament de València ampliarà a Ciutat Vella el parc de vivenda per a lloguer assequible, un aspecte que la regidora Isabel Lozano considera “de gran importància” ja que, segons explica “un dels nostres objectius és consolidar la residencialització del centre històric de la ciutat i evitar que s’expulse als veïns i veïnes per l’arribada d’empreses que gestionen edificis sencers d’apartaments turístics”.

La regidoria de Vivenda, d’esta forma, sumarà ara a totes les vivendes que ha anat rehabilitant, especialment al barri del Cabanyal, este edifici sencer al centre de la ciutat.

Recursos multimedia

Isabel Lozano