Dragado Gola de Pujol - València

Dragado Gola de Pujol

Tornar

L’Ajuntament draga 240 metres quadrats al voltant de la Barraca dels Pescadors, a la Gola del Pujol, per facilitar l’accés de les barques

Es tracta d’una petició que la Comunitat de Pescadors del Palmar va traslladar dilluns passat i que els servicis municipals han executat dos dies després

• La comunitat de pescadors utilitza la barraca per guardar estris i eines de captura

03/04/2021

L’Ajuntament ha dragat 240 metres quadrats de superfície i ha arrancat la vegetació d’un centenar de metres quadrats més al voltant de la Barraca dels Pescadors, a la Gola del Pujol, per facilitar l’accés de les barques a esta caseta emprada per guardar estris i eines de captura. Es tracta d’una petició que la Comunitat de Pescadors del Palmar va traslladar a l’Ajuntament dilluns passat i que els servicis municipals han executat dos dies després. El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha informat així mateix que la brigada de neteja i de residus eliminarà “de manera immediata els grafitis que fan lletja la barraca”, tal com també han demanat els membres de la confraria.

 

El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha explicat que estes mesures “tenen continuïtat amb totes les accions que hem fet per ajudar la Comunitat de Pescadors del Palmar a continuar sent un dels símbols de la nostra ciutat, un símbol que ve del temps de la conquesta, en el segle XIII, i que hem de conservar i mantindre”. En eixe sentit, ha recordat la reunió mantinguda dilluns passat amb representants de l’entitat, en què “vam adquirir alguns compromisos que ja estem executant”. Així, Campillo s’ha referit a la rehabilitació de la Barraca dels Pescadors, a la Gola del Pujol, “una barraca molt important per a la comunitat de pescadors perquè encara s’empra per deixar els estris i diferents eines que s’utilitzen per a la pesca”.

“Anem a estudiar eixa rehabilitació”, ha subratllat el vicealcalde, “però de manera immediata anem a enviar la brigada de neteja i de residus perquè eliminen els grafitis que fan lletja la barraca en estos moments per deixar-la més condicionada”, tal com ha demanat l’associació. A més, també a sol·licitud dels pescadors, s’han dragat 240 metres quadrats de superfície i s’ha arrancat vegetació d’altre centenar de metres quadrats al voltant de la caseta, ja que “quan entren amb les barques de pesca a voltes tenien problemes perquè ja estava molt sedimentada eixa zona”. El vicealcalde ha destacat que els treballs s’han executat dos dies després de l’encontre amb els representants de la confraria, i abans de l’1 d’abril, quan ja no es poden fer tasques de dragat ni tocar les motes perquè comença l’època de nidificació de les aus.

El vicealcalde ha remarcat “la relació tan fructífera i bona que tenim amb la Comunitat de Pescadors del Palmar”. “L’Ajuntament de València i este govern sempre ha estat al seu costat”, ha afegit. L’edil ha assenyalat la subvenció de 30.000 euros que la Regidoria de Pobles ha concedit recentment a esta institució històrica “per primera volta, abans no existia”, i el suport des de la Regidoria de Devesa-Albufera perquè la pesca tradicional de l’Albufera fora declarada Bé d’Interés Cultural. “Tenim un compromís com a govern per posar en valor la pesca de l’Albufera”, ha remarcat Sergi Campillo.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo