Dispositivo Noche de San Juan - València

Dispositivo Noche de San Juan

Tornar

La Policia Local posarà tanques en totes les platges de la ciutat per a evitar aglomeracions en la Nit de Sant Joan

Cano: “encara que l'estat d'alarma ja no existisca, hem d'estar en estat d'alerta, perquè el perill no ha passat”

• Operatiu Policia Local València

07/06/2021

Per segon any consecutiu l'Ajuntament ha acordat suspendre la celebració de la Nit de Sant Joan, per raons de seguretat. A més posarà tanques en els 20 quilòmetres de platges de la ciutat, per a impedir l'accés a les mateixes des de les 21 hores del dimecres 23 de juny, fins a la matinada del dijous. Per a això, des de la regidoria de Protecció Ciutadana “s'ha previst la creació d'un dispositiu policial que comptarà amb 213 agents de Policia Local, que treballaran al costat de Policia Nacional a les platges del Nord i Guàrdia Civil en les del Sud, i amb voluntaris de Protecció Civil” ha anunciat el regidor Aarón Cano.

 

A la platja de la Malva-rosa treballaran 160 agents, des de les 18.00 hores del dimecres, fins a les 07.00 hora del dijous, a les platges del sud el dispositiu policial estarà compost per 50 agents, que controlaran el pas a la platja fins a l'hora en què es reòbriga el seu accés.

La intenció del dispositiu és, en paraules del regidor “que la Nit de Sant Joan passe tan ‘inadvertida’ com la de l'any passat, perquè encara no hem solucionat el problema de la covid”. Cano ha afirmat que “encara que l'estat d'alarma ja no existisca, hem d'estar en estat d'alerta, perquè el perill no ha passat i encara que la vacunació estiga ajudant molt, existeix risc per a la salut i per a l'economia de moltes persones.”

La decisió de suspendre la celebració s'ha pres en conjunt amb la resta de municipis de la Comunitat Valenciana, per tal de “no encoratjar ni fomentar esta festa, i evitar així les aglomeracions que es produeixen, ja que serien perjudicials per a la imatge de la Comunitat i per a la salut de la ciutadania”, ha exposat Cano, qui a més ha explicat que “no tindria molt de sentit suspendre la festa i que la gent poguera acudir a les platges de municipis limítrofs com Alboraia o Sueca”.

Cano ha recordat que el tancament afectarà exclusivament la zona de l'arena, però que en cap cas suposarà el tancament o la restricció de l'hostaleria pròxima a la platja, que podrà realitzar la seua activitat en les condicions habituals.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Aarón Cano