Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Dia Mundial del Teatro - València

Vés enrere Dia Mundial del Teatro

Volver

Patricia Bolinches il·lustra el cartell del Dia Mundial del Teatre

És la primera vegada que l'Ajuntament de València impulsa la creació d'un cartell per commemorar este dia

• Cartell de la celebració del Dia Mundial del Teatre

03/03/2022

El 27 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre i la Regidoria d'Acció Cultural ha volgut visibilitzar-lo a través d'una il·lustració distribuïda als MUPIS de la ciutat durant tot el mes. A més, eixe dia el balcó de l'Ajuntament lluirà una pancarta amb la imatge i farà una campanya en xarxes socials.

 

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que a través del circuit de MUPIS “volem donar a conèixer esta data i animar el públic per tal que gaudisca de les arts escèniques perquè la millor manera de celebrar el Dia Mundial del Teatre és anant a les sales”. ”L'objectiu d'esta celebració és donar a conèixer allò que representa este art per a la cultura a nivell mundial”, ha destacat. Per això, “pretenem ressaltar i posar en valor la importància que tenen les arts escèniques a les nostres vides”.

L'autora del cartell és la il·lustradora valenciana Patricia Bolinches, que té una dilatada trajectòria en el disseny gràfic, la comunicació i la il·lustració. Ha desenvolupat un univers creatiu basat en la conceptualització i la metàfora. Va rebre el Premi a l'excel·lència pel treball d'il·lustració periodística de la prestigiosa Society for News Design. Al cartell dissenyat per Bolinches es pot veure un gran focus teatral i la característica butaca d'una sala de teatre.

Maite Ibáñez destaca que “és la primera vegada que l'Ajuntament de València encarrega un cartell per commemorar el Dia Mundial del Teatre”. Ha posat en valor que “la nostra ciutat té una llarga tradició escènica i disposa actualment de més de 20 sales de teatre, que són un veritable referent cultural per a la ciutat”. Estes sales ofereixen una programació variada, amb obres per a públic familiar, musicals, obres clàssiques, contemporànies, dansa, circ, etc.

El Dia Mundial del Teatre es va començar a celebrar el 1961 a l'Institut Internacional del Teatre ITI. El primer missatge del Dia mundial del Teatre va ser escrit i pronunciat pel poeta, dramaturg i cineasta francés Jean Cocteau el 1962. Des d’aleshores, cada 27 de març (data de l'obertura de temporada del “Teatre de les Nacions” de 1962 a París ), el Dia Mundial del Teatre és celebrat pels Centres ITI, teatres, professionals i amants del teatre, universitats, acadèmies i escoles al voltant de tot el món.

Cada any, una prestigiosa figura de talla mundial és convidada per la Unesco a compartir les seues reflexions sobre el teatre i la cultura de la pau. Esta cerimònia ha esdevingut el missatge del Dia Mundial del Teatre, que és traduït a més de 50 idiomes, llegit a milers d'espectadors arreu del món i imprés a centenars de diaris. Noms de prestigi com Arthur Miller, Laurence Olivier, Pablo Neruda, Richard Burton, Antonio Gala, Humberto Orsini, John Malkovich o Darío Fo han llegit el missatge.

Recursos multimedia

Maite Ibáñez