Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Diálogos participación ciudadana - València

Vés enrere Diálogos participación ciudadana

Volver

València impulsa tres diàlegs sobre participació ciutadana i democràcia

Participaran Máriam Martínez Bascuñán, Francisco Pérez Puche, Fernando Vallespín, Marina Sender o Vicente González Móstoles

• Cartell de les jornades

28/03/2023

València acollirà durant el mes d'abril les jornades ‘Diàlegs: ciutadania i democràcia’, organitzades per la Regidoria de Participació i Acció Veïnal. La regidora de Participació Ciutadana, Elisa Valía, qui ha incidit en la “importància d'abordar assumptes crucials com la implicació ciutadana en l'evolució de la ciutat i en la defensa de la democràcia com a sistema polític i de convivència”.
 

La primera jornada tindrà lloc el pròxim 3 d'abril a les 18.00 hores a l'IVAM (Auditori Carmen Alborch) i tindrà la presència de Francisco Pérez Puche, cronista oficial de València; Marina Sender, presidenta del Col·legi Territorial d'Arquitectes Valencians; i Vicente González Móstoles, arquitecte especialitzat en urbanisme que va liderar la protecció de la Devesa del Saler i de Ciutat Vella.

En esta primera jornada es tractaran qüestions com l'evolució urbanística i social de València des de 1972; quin impacte té el pas de la dictadura a la democràcia en l'urbanisme de la nostra ciutat; quin paper han tingut els moviments socials en algunes de les principals transformacions urbanes; quines decisions del passat tenen encara conseqüències en l'actualitat o quins encerts i errors urbanístics han influït de manera més transcendent en la configuració de València.

La segona jornada tindrà lloc dimarts 18 d'abril a les 18.00 hores en el Centre del Carme, amb la presència de Máriam Martínez Bascuñán, politòloga especialista en teoria política i social i teoria feminista. La seua ponència es titula ‘Mitjans de comunicació i ciutadania: claus per a una aliança necessària’. Des de juny de 2018 a 2020 va ser directora d'opinió del periòdic El País.

L'última jornada es desenvoluparà dimecres 28 d'abril i començarà a la mateixa hora que l'anterior, però serà al Museu de la Ciutat i tindrà la presència de Fernando Vallespín, catedràtic de Ciència Política en la Universitat Autònoma de Madrid i president del Centre d'Investigacions Sociològiques entre 2004 i 2008, qui se centrarà en la importància de la participació ciutadana en la salut democràtica.

Poden assistir a les jornades totes les persones interessades a participar en estes tres trobades per a reflexionar i dialogar sobre ciutadania i democràcia. L'assistència a les jornades és gratuïta, però cal realitzar una inscripció prèvia en el següent enllaç:

https://www.enterticket.es/?busqueda=diàlegs:%20ciutadania%20i%20democràcia