Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Descentralización juntas municipales distrito - València

Vés enrere Descentralización juntas municipales distrito

Volver

El govern municipal impulsa un nou model d'atenció en les Juntes de Districte que amplia tràmits i procediments

La Junta de Govern Local ha acordat realitzar una campanya informativa dirigida a la ciutadania sobre els servicis que es presten en les juntes

• L'objectiu és implantar “un nou model d'atenció, amb una orientació clara a la ciutadania, senzill, pròxim i accessible"

07/07/2023

La Junta de Govern Local ha acordat este divendres iniciar les actuacions necessàries per a millorar la prestació del servici d'atenció a la ciutadania en les Juntes municipals de Districte. La iniciativa consistirà a ampliar els tràmits i procediments que es puguen realitzar en estes seus municipals, des de la premissa d’“implantar una atenció de qualitat, eficaç, que aporte solucions reals a les necessitats de la ciutadania, pròxima, i que facilite les relacions amb l'Ajuntament a través d'un servici pròxim i descentralitzat territorialment”.
 

L'objectiu és implantar “un nou model d'atenció, amb una orientació clara a la ciutadania, senzill, pròxim, accessible i que incorpore criteris de qualitat”, tal com es recull en la moció plantejada a la Junta per la regidora de l'àrea de Descentralització, María José Ferrer San Segundo. La proposta subratlla que la finalitat d'esta iniciativa “és aconseguir els millors nivells d'excel·lència i qualitat, constituint un servici prestat per persones per a persones, horitzontal i integral, multicanal i proactiu a les necessitats de la ciutadania. Un canal municipal de referència per a la ciutat i reconegut per la qualitat dels seus servicis”.

Els objectius que es busquen amb això són facilitar l'accés i la utilització dels servicis municipals, evitar desplaçaments entre oficines municipals, reduir els temps d'espera en les centres d'atenció i possibilitar el compliment dels drets que la normativa atorga a la ciutadania.

Actualment la ciutat es dividix territorialment en 10 Juntes Municipals de districte: Abastos, Ciutat Vella, Exposició, Marítim, Patraix, Russafa, Trànsits, Pobles del Nord, Benimàmet-Beniferri i Pobles del Sud. Totes elles són competents, entre altres en matèries, en l'ordenació del registre, gestió de la informació, gestió padronal, llicències d'obres i activitats, i gestió de la informació urbanística.

Campanya informativa

De manera paral·lela, la Junta ha aprovat també realitzar una campanya informativa, orientada a donar a conéixer les Juntes Municipals de Districte, la seua identitat corporativa, la divisió territorial, les novetats en el nou model d'atenció, les seues funcions, competències i els tràmits administratius. La finalitat és incrementar el coneixement de la funció de les juntes per part de la ciutadania, “dins del marc d'una política orientada cap a la descentralització administrativa, posant en valor la distribució territorial del municipi en deu Juntes Municipals de Districte, la proximitat de servicis i l'orientació a la ciutadania”.

Recursos multimedia

María José Ferrer San Segundo