S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Derecho de tanteo y retracto - València

Vés enrere Derecho de tanteo y retracto

Tornar

L’Ajuntament disposa ja del dret de tanteig i retracte per adquirir vivendes de manera preferent i ampliar el parc municipal d’habitatge social

L’alcalde i el vicepresident del Consell signen un conveni que donarà al consistori el dret preferent davant tercers

• L'Ajuntament disposa ja del dret de tanteig i retracte davant tercers en l'adquisició de vivendes

09/09/2021

L’alcalde, Joan Ribó, i el vicepresident segon del Consell i conseller de Vivenda, Rubén Martínez Dalmau, han signat hui el conveni pel qual la Generalitat cedeix a l’Ajuntament de València l’exercici del dret de tanteig i retracte respecte al parc de vivenda existent al terme municipal. El conveni, que tindrà una validesa de quatre anys prorrogables per quatre anys més, permet que el consistori amplie el seu parc municipal de vivenda i puga evitar l’acumulació d’habitatges per part de grans tenidors, entitats bancàries i fons voltors. Joan Ribó ha afirmat que “el conveni que hem signat hui és una eina fonamental per avançar en la direcció de poder dir que el dret a la vivenda és un dret de totes les persones”.

 

Ribó s’ha referit a la marxa del vicepresident segon de la Generalitat, que ha celebrat al consistori el seu últim acte públic, i ha agraït el “bon treball i la bona connexió que hi ha hagut sempre entre Rubén Martínez Dalmau i l’Ajuntament de València, en especial amb este tema”. L’alcalde ha afirmat que el conveni és “una eina fonamental perquè hi ha moltes persones que volen tindre una llar però no poden tindre-la”. Per això, Ribó creu que “el conveni ens permet ajudar les persones, ajudar els joves, i fer-ho el més ràpidament possible per poder dir que el dret a la vivenda és un dret de totes les persones”.

Per la seua banda, el vicepresident segon del Consell i conseller de Vivenda, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que “és una signatura que permetrà que València puga adquirir vivendes que, cas que no intervingueren les administracions públiques, podrien anar a parar a fons voltor i, a més, pal·liarà les necessitats habitacionals de la ciutat. D’esta manera mostrem l’afany municipalista de la Generalitat perquè creiem que les polítiques d’habitatge han d’estar a prop de la gent”.

El conveni signat comporta la cessió per part de la Generalitat a l'Ajuntament i als seus organismes autònoms del dret de tanteig i retracte, dels quals fins ara és titular el govern autonòmic, respecte dels immobles situats en el municipi de València. Cas que un gran tenidor o entitat bancària posen en venda un conjunt d’habitatges, la ciutat podrà adquirir-los abans que un fons d’inversió amb les mateixes condicions i al mateix preu.

Les cases hauran de ser destinats a domicili habitual i permanent de famílies, persones i col·lectius amb escassos recursos econòmics o en situació de vulnerabilitat que es troben inscrites en el registre de demandants de lloguer de l’Ajuntament de València.

L’acord permetrà, a més, ampliar de manera urgent i immediata l’oferta d’habitatge públic de la ciutat, fer front a les transmissions massives de vivenda, especialment en les àrees de necessitat preferent, i respondre a la demanda social.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Rubén Martínez Dalmau